Bu Tuzak Hepimizin Başına Gelebilir! Aman Dikkat Sosyal Medyadan Alışveriş Yapanlar İçin Son Uyarı

Bu Tuzak Hepimizin Başına Gelebilir! Aman Dikkat Sosyal Medyadan Alışveriş Yapanlar İçin Son Uyarı

Bartın’da yaşayan bir kişi bir sosyal medyada gördüğü satılık televizyon ilanı ile toplam 4.650 TL civarında dolandırıldı.

Kurumsal bir alışveriş sitesini de kopyalayan şahıslar para askıda kalmış diyerek defalarca aradıkları Şahin Özdemir’i tekrar tekrar dolandırmak istediler.

Bartın’da yaşayan Şahin Özdemir yaklaşık 2 hafta önce sosyal medya ağı olan Facebook’un Market Plus uygulamasında 8750 TL’ye satılan televizyonu görerek satan şahsa ulaştı. Telefonla görüşen Şahin Özdemir yaptığı pazarlık sonucu televizyon için 4400 TL’ye kararlaştırdı. Görüştüğü ve ismi A.K. olduğu belirtilen kişi parayı göndermesi halinde televizyonun paketleyerek kargoya verebileceğini açıkladı.

Sosyal Medya Alışveriş

bu-tuzak-hepimizin-basina-gelebilir-aman-dikkat-sosyal-medyadan-alisveris-yapanlar-icin-son-uyari.jpg

Ayrıca şahıs ilanın sahibinden.com isimli alışveriş sitesinin linkini göndererek buradaki param güvende uygulaması ile parayı havale edebileceğini kendisine de gelecek bildirimin ardından ürünü kargoya gönderebileceğini açıkladı. Bunun üzerine verilen bir başka kişinin hesap numarasına param güvende uygulaması ile parayı gönderdiğini belirten Şahin Özdemir bir süre sonra tekrar aradığı kişiye havale yapsın söyleyerek ürünü kargolamasını istedi.

Kendisine atılan link üzerinden param güvende uygulaması ile parayı ödediğini ifade eden Şahin Özdemir yaşadıklarını şöyle açıkladı.

“Facebook'un market plus uygulamasında gördüm bir ilan için fiyat verdik ve yazıştık anlaştık. Ödemeyi nasıl yapacağımı sorduğumda ilanım sahibinden sitesinde olduğunu ve link göndereceğini söyledi. Daha sonra sahibinden.com aracıyla bu arkadaşı bildirim gidecekti bu kişide anlaştığımız televizyonu bize gönderecekti. Biz paraya havale ettik ardından birkaç saat geçmesine rağmen televizyon sahibinden hiç ses çıkmadı. Parayı gönderdiğimi söyleyerek bildirim gelip gelmediğini sordum. Onlar da bildirim gelmediğini söylediler. Diyerek

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.