Bu Listedeki Hastalıklardan Birine Sahipseniz Emekli Olabiliyorsunuz!

Bu Listedeki Hastalıklardan Birine Sahipseniz Emekli Olabiliyorsunuz!
SGK'dan gelen açıklamada EYT düzenlemesinde emekli olamayanlar bu haberi okumalı! - SON DAKİKA! İşte Detaylar..

Bu Listedeki Hastalıklardan Birine Sahipseniz Emekli Olabiliyorsunuz!

SGK'dan gelen açıklamada EYT düzenlemesinde emekli olamayanlar bu haberi okumalı! İşte Detaylar..

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasından sonra, EYT şartlarını karşılayamayan veya prim şartını taşıyamayan kişilerin erken emekli olup olamayacağına dair açıklama yaptı. SGK'nın açıklamasına göre, bazı hastalıklara yakalanan kişiler, yaş şartı aranmaksızın erken emeklilikten yararlanabiliyor. SGK'nın listesinde yer alan hastalıklar arasında kanser, tansiyon, şeker, bypass yapılmış ya da takılmış olması, astım, kilo fazlalığı, böbrek rahatsızlığı, kalp pili, nefes darlığı, uyku ve nefes darlığı gibi rahatsızlıklar bulunuyor.

SGK, yıpranma payı ile erken emeklilik hakkı sağlarken, kişinin mesleğine ve mesleğe göre ödenen yıpranma payına göre değerlendirme yapıyor. Meslek gruplarına göre risk değerlendirmesi yapan SGK, yıpranma payı alan meslekler arasında maden işçileri, gazeteciler ve 45 farklı meslek grubuna ödeme yapmaktadır. Yıpranma payı alan meslekler, diğer meslek gruplarına göre 5 yıla kadar erken emeklilik hakkına sahiptir.

Bu açıklama, EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından emeklilik planları yapan kişilerin dikkatini çekmektedir. Bu açıklama, bazı hastalıklara yakalanan kişilerin yaş şartı aranmaksızın erken emeklilikten yararlanabileceği ve yıpranma payı alan mesleklerin diğer meslek gruplarına göre daha erken emekli olabileceği gibi önemli bilgileri içermektedir. Bu nedenle, emeklilik planları yapan kişilerin SGK'nın açıklamalarını takip etmesi ve bu bilgileri göz önünde bulundurması önerilmektedir.


Özellikle, SGK'nın listesinde yer alan hastalıklara sahip olanlar, en az 3600 prim gününe sahip olmaları durumunda yaş şartı aranmaksızın erken emeklilik hakkına sahip olabilirler. Bu durum, bu hastalıklarla mücadele edenler için büyük bir avantaj sağlamaktadır.

SGK'dan gelen açıklamada EYT düzenlemesinde emekli olamayanlar bu haberi okumalı1

Ancak, SGK'nın açıklamasında belirtilen hastalıkların yanı sıra, diğer sağlık sorunlarına sahip olanlar da erken emeklilik hakkından yararlanabilmektedir. Bu durumda, kişinin sağlık sorununun ciddiyeti ve raporunun sağlık kurulu tarafından kabul edilmesi önemlidir.

EYT düzenlemesiyle ilgili olarak, hala birçok kişi EYT şartlarını karşılayamadığı için emeklilik planlarını ertelemek zorunda kalmaktadır. Bu nedenle, SGK'nın açıklaması, EYT şartlarını karşılayamayanlar için alternatif bir erken emeklilik planı sunmaktadır.

Sonuç olarak, SGK'nın açıklaması, EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından erken emeklilik planları yapan kişiler için önemli bir kaynak olabilir. Özellikle, SGK'nın listesinde yer alan hastalıklara sahip olanlar ve yıpranma payı alan meslek grupları, diğerlerine göre daha erken emekli olma hakkına sahip olabilirler. Ancak, her durumda, SGK tarafından belirlenen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.