Amazon Prime Premium Üyelik Ücretine Büyük Zam! İşte Yeni Tutarlar

Amazon Prime Premium Üyelik Ücretine Büyük Zam! İşte Yeni Tutarlar
Uzun zamandır Amazon Prime Türkiye, abonelik ücreti olarak abonelerinden tam olarak 8 lira 90 kuruş abonelik ücreti almaktaydı.

Uzun zamandır Amazon Prime Türkiye, abonelik ücreti olarak abonelerinden tam olarak 8 lira 90 kuruş abonelik ücreti almaktaydı. Bu tutarda büyük değişiklik yapan Amazon Prime Türkiye abonelik ücreti için 25 Mayıs 2023 itibariyle kesilecek olan ilk fatura döneminde abonelik ücretinin 39 TL olacağını duyurdu.

Amazon Prime Hakkında

Amerikalı girişimci ve iş adamı olan Jeff Bezos'a ait olan alışveriş sitesi Amazon'un ayrıcalıklı dünyası Amazon Prime üyelerine özel binlerce üründe ücretsiz kargo ve aynı gün teslimat imkanı sunmasının yanında, Prime Video ile bir çok ödüllü diziyi ücretsiz izleme ve Prime Gaming ile de ücretsiz oyun imkanı sunuyor. Aynı zamanda Prime Day adını verdiği bazı günlerde abonelerine özel ek indirimler sunmasıyla da dikkatleri çekiyor.

Amazon Prime Video uygulaması ile ilgili en önemli özelliklerden birisi de abonelere 30 gün ücretsiz deneme süresi verilmesi. Bu sürenin verilmesi Türkiye pazarına girişte çok iyi bir strateji diyebiliriz. 30 gün denemenin sonunda çoğu kullanıcı abonelik yenilemek isteyecektir. Kullanıp denedikten sonra karar vermek Türkiye pazarında stratejik olarak gerçekten işe yarıyor gibi gözüküyor. Eskiden bu önemli özelliği Netflix’de kullanıp daha sonrasında suistimal edildiği gerekçesiyle iptal etmişti, ancak Amazon öyle bir girişimde bulunmadı.

Rakiplerine Göre En Uygun

Hâli hazırda Amazon Prime Türkiye'ye rakip olan Disney+, aylık abonelik ücreti olarak 64 lira 99 kuruş talep ederken onu takip eden diğer bir rakip şirket olan Netflix ise 63 lira 99 kuruştan abonelik ücreti alıyor. Bu durumda büyük zam yapılmasına rağmen en uygun tutarın Amazon Prime Türkiye'de olduğunu söylenebilir. Amazon'un rakiplerine göre değerlendirecek olursak, abonelik ücretinin daha uygun olmasının yanında, Reelgood şirketinin verilerine göre en çok yapıma yer veren platform olması da dikkat çekiyor.