9 Günlük Ramazan Bayramı Tatilinden Kimler Yararlanamayacak?

9 Günlük Ramazan Bayramı Tatilinden Kimler Yararlanamayacak?

Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak? 9 Nisan 2024 Salı günü ve ondan önceki 8 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar, bankalar ve hastaneler açık olacak mı? Bayram tatili ne kadar sürecek ve ne zaman sona erecek? İkinci ara tatil ile birleştirilmiş olması öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerini mutlu etmeye yetti mi? Tatil idari izin ile birlikte 9 gün olarak verilmeseydi kaç gün olacaktı? 9 günlük tatil kimlere yansımayacak?

Ramazan Bayramı tatili, her yıl olduğu gibi bu yıl da iple çekiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından Bayram tatilinin 9 güne çıkartılması pek çok insanın yüzünü güldürdü. Bu durum elbette serbest meslek çalışanlarını rahatlatmayacak; ancak pek çok memur ve öğrenci halinden oldukça memnun.

Ramazan Bayramı tatili 5 Nisan 2024 Cuma günü, haftanın son iş gününün ardından 6 Nisan 2024 Cumartesi günü itibari ile başlayacak ve 15 Nisan 2024 Pazartesi gününe kadar da devam edecek. Ramazan Bayramı 2024 yılında 10 - 12 Nisan 2024 tarihleri arasında kutlanacak. Bununla birlikte okullar göz önünde bulundurulduğunda, ikinci ara tatilin de bu 9 günlük zaman dilimi içerisine dahil olduğunu belirtmekte fayda var.

ramazan-bayrami-tatili.webp

9 Nisan 2024 Salı günü Ramazan Bayramı arifesi olacak ve eğer tatil 9 güne çıkartılmamış olsaydı Salı günü yarım gün çalışılacaktı.

Ramazan Bayramı'nın ise 10 Nisan itibari ile başlaması ve üç gün devam etmesi dolayısı ile Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri tatil olaraktı. Ardından gelen hafta sonu tatili ile birlikte, bayram tatili 9 gün olmuş olmasaydı 5.5 gün olarak yapılacaktı.

Bayram arifesinden bir gün önceki gün olan 8 Nisan 2024 Pazartesi ve yarım gün çalışılacak olan 9 Nisan 2024 Salı günü de idari izin olarak verilmek sureti ile bayram tatili 9 güne çıkartılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum