6 Aşamada Üzerine Şirket Açılmasını Engelle - T.C Kimlik Numarası Kısıtlama İşlemi

6 Aşamada Üzerine Şirket Açılmasını Engelle - T.C Kimlik Numarası Kısıtlama İşlemi
E-Devlet üzerinden yapılan "Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemlerini" sizler için resimli olarak 6 aşamada anlattık.

E-Devlet üzerinden yapılan "Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemlerini " sizler için resimli olarak 6 aşamada anlattık. Bu işlemleri yapmanın ne kadar önemli olduğu ise yazımız da bulunuyor.

E-Devlet Kapısı, vatandaşlarımızın sahte şirket kurma gibi dolandırıcılık faaliyetlerinden korunmasını sağlayan önemli bir hizmet sunuyor. Kimlik numaralarına kısıtlama koyabilme hizmeti sayesinde, vatandaşlarımız dolandırıcıların şirket ortaklığı veya yetkilisi yapılmalarını engelleyebiliyorlar.

Maalesef, kaybolan ya da çalınan kimlikler kullanılarak sahte şirket açan dolandırıcılar, birçok insanı mağdur ederek yüksek miktarda borçlarla karşı karşıya bırakıyorlar. Ancak, e-Devlet üzerinden alınan bu önlem, vatandaşlarımızı bu tuzaklardan koruyabiliyor.

Kimlik numaralarına kısıtlama koymak isteyen vatandaşlarımızın, e-Devlet üzerinden ortak veya yetkili olunmasına yönelik kısıtlama işlemlerini seçmeleri gerekiyor. Yapılan işlemler sonucunda, bir şirkete ortak veya yetkili olunması engelleniyor.

30 Aralık 2021 tarihinde hizmete giren bu özellik, 4 ay içinde 4,5 milyondan fazla kullanıldı. Vatandaşlarımızın bu hizmetten yararlanarak dolandırıcılık faaliyetlerine karşı önlem almaları, son derece önemlidir. E-Devlet Kapısı üzerinden alınan bu basit ama etkili önlem, vatandaşlarımızın güvenliği açısından büyük bir adım olarak nitelendirilebilir.


Aşama 1: E-Devlet sitesine giriş yapın ve arama kısmına "Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri" yazın.

tc kısıt1


Aşama 2: Açılan pencerede "+Yeni Başvuru" sekmesine tıklayınız.

tc kısıt2

Aşama 3: Kısıtlamak istediğiniz türü seçiniz. (Ortak ve Yetkili seçeneklerinden ikisinide seçmenizi tavsiye ederiz) Seçim yaptıkdan sonra "Devam Et" butonuna basınız.

tc kısıt3


Aşama 4: Bilgilendirme ve Onay kısmı. "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum" ibaresini seçerek "Devam Et" butonuna basınız.

tc kısıt4


Aşama 5: İşlem tamamlandı. Yapılan işlemi kontrol etmek için "Başvurularım" butonuna basınız.

tc kısıt5


Aşama 6: İşlemin onaylandığını buradan görebilirsiniz. Yapmış olduğunuz işlemi aynı zamanda buradan iptal edebilirsiniz.

tc kısıt6


Bilgilendirme: E-Devlet adresinde yaşanan yoğunluktan dolayı anlık olarak hata alabilirsiniz. Bunun için sayfayı yenilemeniz yeterli olacaktır.

tc kısıt7



Mebhocam olarak, mağduriyet yaşamamanız adına bu işlemleri yapmanızı ve yakınlarınıza da tavsiye etmenizi öneririz. Üzerine şirket açılması gibi bir problem yaşamamak adına E-Devlet üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek için Tıklayınız.