Yeteneklerini Görünce Dehşete Kapıldım! GPT4 Meslekleri Elimizden Alacak mı?

Yeteneklerini Görünce Dehşete Kapıldım! GPT4 Meslekleri Elimizden Alacak mı?

Son zamanların en çok konuşulan sistemi gpt4 insani becerilerin neredeyse hepsini taklit edebilen yapay zeka adıyla robot çağına daha da yaklaşmış olabilir miyiz?

Son zamanların en çok konuşulan sistemi gpt4 insani becerilerin neredeyse hepsini taklit edebilen yapay zeka adıyla robot çağına daha da yaklaşmış olabilir miyiz? Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dicle Yurdakul sorularınıza cevap veriyor…

Doç. Dr. Dicle Yurdakul, Kodlama mekanizması ve etkileşimleri sayesinde insan beynini taklit edebilen ChatGPT’nin önceleri yapay zeka klasiklerini zorlayarak makinelerin sistemleri klasmanında yeni bir devri başlattı diyebiliriz., Bu durum krizi fırsata çevirmekten başka bir şey değildir diyen Yurdakul, “İnsan zekasının zaten en önemli özelliği budur. Yapay zeka faktörünün taşıdığı risklere takılmaktansa inan hayatını nasıl kolaylaştırıyor biz bu durumdan nasıl faydalanabiliriz diye düşünmek gerekiyor. Yapay zekâ teknolojisinin risklerinden ziyade nasıl fırsata çevrilebileceğine, günlük hayatta nasıl kullanabileceğine odaklanmamızda fayda var.” diye ekledi.

‘’Yeteneklerini Görünce Dehşete Kapıldım’’

ChatGPT’nin yeteneklerini araştırınca şok oldum diyen Yurdakul Chatgpt’nin 4. Versiyonuyla tanıştığından bahsetti.

Yeni oluşan yapay zeka modellerinin insanlık tarihinde bir devir olduğunu ve nasıl faydalanmamız gerektiğini bilmemiz gerektiğini söyleyen Doç. Dr Yurdakul, “Aslında birçok içeriği olan bu alanın en çok etkilendiğim tarafı görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak uygulama olan Bee My Eyes (Gözlerim Ol) ve GPT-4 formatının iş birliği yaptığı kısım .” diyerek aktardı.

Bee My Eyes’ın, uygulaması aslında görme engelli bireylerin çektiği resimleri onlara aktaracak insanlarla buluşturduğu bir platform ve aynı zamanda cep telefonlarına da yüklenebiliyor. Engelli vatandaşların istedikleri anda yardım almalarını ve hayatlarını kolaylaştıracak bir uygulama olduğunu ifade etti. Yurdakul bu yapay zeka sayesinde kişilerin başka bireylere ihtiyacı olmadan görmek istedikler görselleri anlatım yoluyla onlara ifade edecek bir sisteme sahip olmuş oldular.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.