Yapay Zekanın Bile Yıkamayacağı 3 Meslek, O İsim Açıkladı

Yapay Zekanın Bile Yıkamayacağı 3 Meslek, O İsim Açıkladı

Her gün yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Windows'un kurucusu Bill Gates bu sefer de yapay zekanın meslekler üzerindeki etkilerine değindi. Günden güne birçok meslek grubunu tehdit eden yapay zeka teknolojileri ile ilgili gelişmeler tüm insanlık tarafından merakla takip ediliyor. Özellikle tasarım ve yazarlık gibi alanlarda bir sanatçı gibi davranan yapay zeka Bill Gates'e göre o üç meslek grubunun asla yerini alamayacak. Peki o meslek grupları hangileridir?

Yapay zekanın son dönemde elde ettiği yetenekler birçok meslek grubunu işsiz bırakmak üzere. Özellikle tasarım ve yazarlık alanında edindiği beceriler anlamında çok ileri seviyelere gelen yapay zeka teknolojileri hiç olmadığı kadar ileri seviyede yetenekleri günden güne göstermeye devam ediyor. Birçok alanda araştırma ve öğrenme becerisi edinen yapay zeka teknolojileri kendilerini de yaşanan değişimlere göre güncelleyebilmektedir.

yapay-zeka-teknolojileri-meslekler.jpgWindows'un kurucusu olan Bill Gates ise konuyla ilgili yaşanan gelişmelere değinerek düşüncelerini iletti. Bill Gates'e göre yapay zeka ne kadar gelişirse gelişsin üç meslek grubunun yerini asla alamayacak. Peki o meslek grupları nelerdir?

Bill Gates bu işleri sektör olarak dile getirmiştir. Bu sektörleri enerji, biyoloji, yapay zeka geliştirme olarak adlandırmıştır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.