Üniversitelerin Eğitim Programı Belli Oldu! Eğitim Yüz Yüze Yeniden Başlıyor!

Üniversitelerin Eğitim Programı Belli Oldu! Eğitim Yüz Yüze Yeniden Başlıyor!

Türkiye genelindeki illerde bulunan üniversite öğrencilerine duyuru yapıldı.

Türkiye genelindeki illerde bulunan üniversite öğrencilerine duyuru yapıldı. Yükseköğretim kurulu tarafından yüz yüze eğitim tarihlerinin duyurusu yapıldı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkez üslü deprem felaketinin ardından üniversitelerin eğitimi de ani bir karar ile durdurulmuştu.

Deprem felaketinin ardından online olarak devam eden eğitimler için yüz yüze eğitim tarihi duyurusu yapıldı. Yükseköğretim başkanı görevinde bulunan Erol Özvar Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı neticesi ile Nisan 2023 dönemi için üniversitelerin yüz yüze eğitim ihtimalinin olduğunu vurgu yaptı.

Üniversiteler Yüz yüze Eğitime Geçecek

6 Şubat 2023 tarihinden sonra 11 ilde büyük felaketler yaşandığı gibi eğitim öğretim de askıya alınmıştı. Üniversitede öğrenim gören öğrenciler mağdur edilmemesi için yüz yüze eğitimin bir an evvel geçilmesi planları yapılırken Yükseköğretim kurumundan Bu konu hakkında bir açıklama geldi. Eğitim öğretimin etkileri ve verimli bir şekilde devam edebilmesi için yüz yüze olan eğitimlerin ne zaman yapılacağı açıklaması beklenirken yükseköğretim kurulu başkanı Erol Özvar nisan ayı içerisinde yüz yüze eğitimin geçilmesi ile alakalı bir çalışma başlattıklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanına Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat vermesi ile birlikte üniversitelerde hibrit eğitim ve yüz yüze eğitim sistemine geçiş yapılacak. Kahramanmaraş’ta 7.7 beni 7.6 şiddetindeki 2 büyük deprem felaketinin ardından normalleşme sürecine girilmeye devam ediliyor. Depremden etkilenen vatandaşlar Kredi yurtlar kurumunun yurtlarına yerleştirilmesinin ardından eğitimler online olarak devam etmişti.

Bu konu hakkında yükseköğretim kurulu başkanı sayın öz var nisan ayında yüz yüze eğitimin geçilmesi ile ilgili talimatların verileceği ve bu konu hakkında çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 11 ilin derinden etkilendiği deprem felaketinin ardından her konuda toparlanma çalışmaları devam ediyor. Şu an için çadır kentlerde İlköğretim ve lise eğitimlerine devam eden öğrenciler bir şekilde eğitim almaya çalışırken diğer yandan yükseköğretim kurulu başkanı tarafından çeşitli açıklamalar yapılıyor ve yüz yüze eğitimine bir an önce geçirilmesi için çalışmalarını sürdürüyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.