Üniversite Öğrencileri Yurtlarına Geri Dönüyor! Kredi Yurtlar Kurumu Açıklama Yaptı

Üniversite Öğrencileri Yurtlarına Geri Dönüyor! Kredi Yurtlar Kurumu Açıklama Yaptı

Kredi yurtlar kurumu açılacak mı sorusu akıllarda soru işareti olarak kalmaya devam ediyor. Üniversitelerin açılış tarihinin duyurulmasının hemen öncesinde gündeme oldu.

Kredi yurtlar kurumu açılacak mı sorusu akıllarda soru işareti olarak kalmaya devam ediyor. Üniversitelerin açılış tarihinin duyurulmasının hemen öncesinde gündeme oldu. Bu konu hakkında yükseköğretim kurulu üniversitelerin 2023 bahar dönemi için bazı kararlar aldığını açıkladı. Yükseköğretim kurulu başkanı görevinde bulunan Profesör Doktor Erol Özvar üniversitelerde yüz yüze eğitim ile alakalı olarak çok önemli açıklamalarda bulundu.

Sayın Özvar açıklamasında 3 Nisan 2023 tarihinden itibaren Bahar döneminin uzaktan ve yüz yüze eğitimin bir arada olacağının altını çizdi. Hibe eğitim modeline geçilme kararı alındı ve Kredi yurtlar kurumu açılacak mı açılmayacak mı diye gözler ona çevrildi.

Hibrit Eğitim Sistemi Gündemde

Krediyi yurtlar kurumu açılacak mı açılmayacak mı diye sorular tartışılırken yükseköğretim kurulu başkanı Profesör Doktor Erol Özvar hibrit eğitim modeline geçilme kararını aldığını açıkladı ve Kredi yurtlar kurumunun açılıp açılmayacağı da merakla beklenmeye başlandı. 81 ilde deprem felaketinin ardından Kredi yurtlar kurumunun tahliye edilmesinden sonra tekrardan Kredi yurtlar kurumuna tekrar öğrenciler ne zaman gideceği merak konusu olmaya başladı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkez üstü yaşanan deprem felaketi toplamda 11 il ve ilçelerini derinden etkilemiş birçok vatandaş evsiz kalmıştı. Yaşamın dediler felaketinden sonra 81 ilde bulunan Kredi yurtlar kurumu öğrencileri tahliye edilmiş ve buraya depremzedelerin yerleştirilmesi sağlanmıştı. Yükseköğretim başkanı görevinde bulunan Erol Özvar’ın yapmış olduğu son dakika açıklamaları ışığında birçok soruya da cevap verildi.

Sonunda üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlanacağı tarih açıklandı ve 3 Nisan 2023 tarihi olarak belirlendi. Bu tarihten itibaren okullara isteyen öğrenciler gidecek. Aynı sen lisans programlarında ise üniversitelerin dersleri konusunda herhangi bir şekilde devam zorunluluğu aranmayacak.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamalar neticesinde kredi yurtlar kurumunda güvenli olduğu ve yurtların depremzedeler için çok önemli bir yer edindiğini açıkladı. Üniversiteler tarafından yüz yüze eğitimin başlayacak olması neticesi ile gözler şehir dışından gelecek olan öğrencilerin Kredi yurtlar kurmalı yerleşip yerleşmeyeceği sorularına çevrildi. Üniversite önlisans ya da yüksek lisans ya da lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler devletin Kredi yurtlar kurumunda konaklıyorlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.