Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri

Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye İstatistik Kurumu ile beraber yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Türkiye'nin en az gelişmiş ilçeleri belirlendi. Söz konusu çalışmada ilçelerin ulaşım eğitim sağlık ve altyapı durumları incelenerek belirli bir puan üzerinden değerlendirmeleri yapıldı. Türkiye'deki bütün ilçeler söz konusu değerlendirmede incelendi. Puanlama Usulüne göre en az gelişmiş 10 ilçe belirlendi. İşte o ilçeler ve detayları haberimizde...

Yapılan araştırmada ilçelerin ulaşım Sağlık Eğitim ve altyapı durumları incelendi. Yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu ilçelerin tamamının Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerine bağlı olan ilçeler olduğu tespit edildi.

Söz konusu araştırmanın yapılmasının sebebi ulaşım altyapı Eğitim ve Sağlık imkanlarının Türkiye'nin tamamında belirli bir standarda ulaşmasını sağlayabilmektir. İşte Türkiye'nin en az gelişmiş olan ilçeleri.

en-az-gelismis-10-ilcemiz.jpg

Harran (Şanlıurfa)
Pervari (Siirt)
Gerger (Adıyaman)
Hazro (Diyarbakır)
Tekman (Erzurum)
Şirvan (Siirt)
Hamur (Ağrı)
Karayazı (Erzurum)
Hani (Diyarbakır)
Akçakale (Şanlıurfa)

Araştırmanın neticesine göre söz konusu ilçelerin eksikliklerinin giderilmesi için bölge kalkınma ajanslarıyla beraber hareket edilecek olup söz konusu dezavantajlı durumların giderilmesi için çalışmalar yapılacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

68 Yorum