Sigorta Girişi Olanlara 16.500 TL Ödeme Yapılacak! SGK Açıkladı! Başvuru Nasıl Yapılacak

Sigorta Girişi Olanlara 16.500 TL Ödeme Yapılacak! SGK Açıkladı! Başvuru Nasıl Yapılacak

Sigorta Girişi Olanlara 16.500 TL Ödeme Yapılacak! SGK Açıkladı! Başvuru Nasıl Yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlara bir duyuru yapıldı ve 16.500 TL tutarındaki ödemeyi alabileceklerini bilgisi paylaşıldı. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışan ve 90 gün ve aynı şekilde daha fazla sigortalılık günü bulunan kişilere yönelik olarak 16.500 TL ödenecek. Bu sebepten dolayı birçok vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanacak imkânları sıkı bir şekilde takip ediyorlar. Bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıp 90 gün ve daha üzerinde prim gününe sahip olan vatandaşlara ödenecek olan bu tutar Sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanıyor.

Çalışan Ve Doğum Yapan Annelere Ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen birçok yardım arasında annelere yönelik olarak da yardımlar bulunuyor. Doğum parası adı altında verilen Bu ücret çalışan anneleri desteklemek ve onların ekonomideki yerinin daha fazla olmasını sağlamak adına veriliyor. Yeni doğum yapmış anneler doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesinin hemen arkasından 16.500 TL tutarında ücretsiz Sosyal güvenlik kurumu aracılığıyla alabiliyorlar.

Doğum parasını alabilmek için belirli şartları sağlamak ve belirli zamanlar içerisinde başvuru yapmak şart koşuluyor. Çalışan anne asgari ücret üzerinden çalışıyor ise toplamda 112 gün boyunca doğum izninde gözükerek toplamda 16103 TL tutarında doğum yardımı alabiliyor. Sosyal güvenlik kurumu tarafından ödenen Bu ücret sayesinde anneler doğumdan sonra kolay bir şekilde eski işlerine dönebiliyorlar. Doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra da 8 hafta yani toplamda 16 hafta boyunca çalışan anne doğum izninde sayılıyor ve bu süre 112 gün boyunca devam ediyor.

Doğum izni bittikten belirli bir süre sonra 16103 kere tutarındaki doğum yardımı ilgili hesaplara aktarılıyor. Aranan bir diğer şart ise doğum izninin başlamadan önce 90 gün içerisinde aynı iş yerinde çalışıyor olmak bulunuyor. Bu şartları sağlayan anneler doğum iznine doğumdan 8 hafta öncesinde ayrılarak doğum yaptıktan 8 hafta sonrasında da tekrar işbaşı. Annenin çalışmadığı süre boyunca raporlu oluyor ve bu raporların ücretleri doğum parası olarak hesaplara aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.