Oruç Tutanlara Büyük Müjde! Canan Karatay Özel Bir Karışım Hazırladı! Ağız Kokunuz Hemen Yok Olacak

Oruç Tutanlara Büyük Müjde! Canan Karatay Özel Bir Karışım Hazırladı! Ağız Kokunuz Hemen Yok Olacak

Canan Karatay Türkiye’nin önde gelen beslenme uzmanlarından biri olarak Ramazan’da oruçlu ağızların kötü kokmaması için harika bir karışımla müjdeli haberi verdi.

Canan Karatay Türkiye’nin önde gelen beslenme uzmanlarından biri olarak Ramazan’da oruçlu ağızların kötü kokmaması için harika bir karışımla müjdeli haberi verdi. Sadece bir kase yoğurda üç yemek kaşığı bal eklenerek ve 2-3 damla limon suyu ile karıştırılarak ağız kokusunun giderilmesinin mümkün olduğun vurguladı.

Ramazan ayı boyunca uzun saatler besin ve içecek tüketilmemesinden dolayı ağızda oluşan kötü koku kötü koku oluşumuna ve bakterilere, kuruluğa sebep olabiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay’ın harika karışımı sayesinde Ramazan ayı boyunca ağız kokusunun kötü kokmayacağını şikayetlerin azalacağını belirtti

İşte Razaman’da oruçlu ağzın kokmasını önleyen mucizevi karışım

Mucize Karışım

Canan Karatay’ın yapmış olduğu açıklamaya göre sadece bir küçük kase ev yoğurdunun içine aktarılan üç yemek kaşığı bal ve üç damla limon suyunun karışımı ile ramazanda ağız kokusunu önlemek hem çok kolay hem de çok pratik.

Hazırlamış olduğunuz karışımı kase bitene kadar yiyin. Bu karışım sayesinde bağırsaklar daha fazla çalışarak besin artıklarının daha rahat çıkarılması sağlanır. Vücudumuzun sıvı oranı arttığı için böbrek fonksiyonları da iyi hale gelir ve oldukça yayarlıdır.

Ağız içerisinde bulunan çeşitli bakteriler bal tüketimi sayesinde azalmaya başlar. Bunun dışında mide asidinin dengelenmesine yardımcı olur. Yemek borusundan bağırsaklara kadar vücudumuzu temizleyen yoğurt bal limon sayesinde oruçluyken kötü ağız kokusu da önlenmiş olur. Gün içerisinde mutlaka dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin. Diş eti aralarından biriken bakterilerde kötü ağız kokusuna sebebiyet vermektedir. Ayrıca iftar ve sahur aralarında günde mutlaka 2 litre su içmeye özen gösterin.

Ramazan’da Ağız Kokusu

Ramazan ayında uzun süre boyunca gıda ve sıvı tüketimi yapılmadığından dolayı ağızda kötü koku oluşabileceğini vurgulayarak mucizevi karışım tarifini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.