Milli Eğitim Bakanlığından Tatil Açıklaması! Öğrencilere Tatil Yolu Gözüktü! Kimse Beklemiyordu! Veliler Ne Diyecek

Milli Eğitim Bakanlığından Tatil Açıklaması! Öğrencilere Tatil Yolu Gözüktü! Kimse Beklemiyordu! Veliler Ne Diyecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların Nisan ayında kapanacağına dair söylentiler gündeme bomba gibi düştü.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların Nisan ayında kapanacağına dair söylentiler gündeme bomba gibi düştü. Milli Eğitim Bakanlığı bütün öğrencilere sevindirecek bir açıklama ile medya karşısına geçti ve ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerin içine alacak bir şekilde önemli bir duyuruda bulundu. Buna göre okullar nisan ayında kapanışa geçecek. Milli eğitim bakanlığı bünyesinde öğrenciler 2 dönem boyunca ara tatil verirken müjdeli bir haber yine milli eğitim bakanlığı tarafından geldi.

Dönem İçerisinde 2 Defa Ara Tatil Uygulanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretim dönemi boyunca iki defa ara tatil molası verilmekte. Hem öğrencileri hem de velileri ilgilendiren bu sürpriz karar milli eğitim bakanlığı tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı açıklaması neticesinde öğrencilere tatil müjdesi verildi.

2022-2023 eğitim öğretim döneminde 2 defa almak üzere ara tatil uygulaması yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda 2 dönemin ara tatilinin ne zaman olacağı internet üzerinden araştırmaya başlanmıştı. Bu konu hakkında bakanlık tarafından da önemli açıklamalar geldi.

2. Ara Tatili Ne Zaman Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 ve 2023 eğitim öğretim dönemi boyunca ilk ara tatil geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Şimdi ise gözler ikinci ara tatile çevrilmiş durumda. Eğitim öğretim hayatının ikinci ara tatili 17 Nisan pazartesi günü başlayacağı belirtilirken Ramazan Bayramı arefesi olan 20 Nisan Perşembe günü de bitmiş olacak.

Bakanlık tarafından açıklanan an ilan neticesinde Ramazan Bayramı tatili ile milli eğitim Bakanlığı’nın 2. ara tatili birleşecek. Bu anlamda öğrenciler üç buçuk günlük Ramazan Bayramı tatili ne de hemen arkasından girmiş olacak. Yani 2022 ve 2023 eğitim öğretim dönemi boyunca 2. ara tatil Nisan ayında toplamda bir hafta olarak yapılmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.