Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı halk eğitimi merkezleri hız kesmiyor

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı halk eğitimi merkezleri hız kesmiyor

Halk Eğitimi Merkezi Kurslarına Katılım İstatistikleri, Son altı ayda halk eğitimi merkezi kurslarından kaç vatandaş yararlandı? Son altı ayda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı halk eğitimi merkezlerinde açılan kurslardan 6 milyon 81 bin 680 vatandaş yararlandı. Bu kurslar toplam kaç adet düzenlendi? Bu dönemde toplam 354 bin 72 kurs düzenlendi.

Halk eğitimi merkezlerinde kaç kurs programı uygulandı ve bu programların alanları nelerdir?

Halk eğitimi merkezlerinde 75 farklı alanda toplam 3 bin 734 kurs programı uygulandı. Bu kursların 2 bin 599'u mesleki ve teknik, bin 135'i ise genel kurslardır.

Son altı ayda halk eğitimi merkezlerinden yararlanan vatandaş sayısı nedir ve bu vatandaşların cinsiyet dağılımı nasıldır?

Son altı ayda, halk eğitimi merkezlerinde açılan 354 bin 72 kurstan 6 milyon 81 bin 680 vatandaş yararlandı. Bunların 2 milyon 64 bini 338'ini erkekler, 4 milyon 17 bin 342'sini ise kadınlar oluşturdu.

milli-egitim-bakanligina-meb-bagli-halk-egitimi-merkezleri-hiz-kesmiyor.jpg

Kursların yüzdesel olarak dağılımı nasıldır ve en çok hangi alanlarda kurs açılmıştır?

Kursların %65,99'u genel kurslar, %34,01'i ise mesleki ve teknik kurslar kapsamında uygulandı. En çok kurs açılan alanlar spor, el sanatları teknolojisi, din eğitimi, müzik ve gösteri sanatları ile kişisel gelişim ve eğitim başlıklarında gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

11 Yorum