LGS Soruları Nasıl Olacak? Matematik Türkçe Fen Bilimleri İçin Nasıl Çalışılmalı?

LGS Soruları Nasıl Olacak? Matematik Türkçe Fen Bilimleri İçin Nasıl Çalışılmalı?

LGS soruları nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan örnek sorular bize sınav soruları ile ilgili hangi bilgileri veriyor? Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri gibi derslerdeki sorular neye yönelik olacaktır? Öğrenciler kalan 1.5 aylık zamanda derslerine nasıl çalışmalılar? Kalem ve defter kullanımının özellikle önerildiği öğrencilerin sınav sırasında matematikte zor buldukları soruları ne zaman çözmeleri öneriliyor?

LGS 2 Haziran 2024'te yapılacak. Liselere Geçiş Sınavı için 1.5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin çalışmalarında örnek teşkil etmesi açısından Nisan ayı örnek sorularını yayınladı. Sınav soruları hakkında fikir sağlayacak olan örnek soruların geçtiğimiz yıl yayınlanan örnek sorulara göre daha seçici ve zor olduğu göze çarptı.

LGS öncesi kalan 1.5 aylık zamanda uzmanlar öğrencilere geçmiş konuları tekrar etmelerini ve çalışırken bol bol not almalarını öneriyor. Yapılan bir diğer öneri ise sınava bilgisayar başında ya da telefondan değil, kalem ve defterle çalışılması gerektiği yönünde...

Peki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan örnek sorular bize hangi dersle ilgili nasıl fikirler veriyor?

Matematik. Sorular geçtiğimiz yıllara göre çok daha kolay olabileceği gibi çok daha zor sorular da olacaktır. Bu nedenle öğrencilerin kalan zamanda özellikle kendilerini eksik hissettikleri konularda bol soru çözmeleri öneriliyor. Sınavda ise öncelikle kolay bulunan sorular çözülüp, zor sorular en sona bırakılmalı.

Fen Bilimleri. Sorular muhtemelen deney, grafik ve yorum ağırlıklı olacaktır. Geçtiğimiz yıllardan farklı türde soruların gelmesi beklenmemekle birlikte iki ünitenin birleştirildiği sorularla da karşılaşılabilir.

Türkçe: Öğrencilerin okuduğunu anlama yeteneklerini ölçmeye yönelik yapılacak olan sınavda kelime haznesinin geliştirilmesi büyük önem taşıyacaktır. Öğrenciler bol bol test çözmeli; bu sırada sözlük ve kalem kullanmayı da ihmal etemelidirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

11 Yorum