Kredi Kartı Kullananlar Yaşadı! Bugüne Kadar Ödenen Aidatlar Geri Alınıyor! Cimer Başvurusu Yamanız Yeterli

Kredi Kartı Kullananlar Yaşadı! Bugüne Kadar Ödenen Aidatlar Geri Alınıyor! Cimer Başvurusu Yamanız Yeterli

Kredi kartı olan vatandaşlara büyük kolaylık sağlandı. Cimer üzerinden başvuru yaparak geçmişteki 10 senelik kart aidat ücretleri e-devlet üzerinden para iadesi olarak gerçekleşecek.

Kredi kartı olan vatandaşlara büyük kolaylık sağlandı. Cimer üzerinden başvuru yaparak geçmişteki 10 senelik kart aidat ücretleri e-devlet üzerinden para iadesi olarak gerçekleşecek. E-devlet sistemi üzerinden birçok konuda başvuru yapılabiliyor.

Kredi kart kullanan vatandaşlar geçmiş dönemlerdeki yıllık ya da 6 aylık olarak kesilen kredi kart aidat ücretlerini almak için e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyorlar. 2023 yılı için yıllık kart ücretleri iadesi amacı ile dolandırıcılar da harekete geçti. Bu konuda dikkatli olunması için yetkililer uyarılarda bulundu.

Dolandırıcılara Dikkat

Kredi kart kullanan vatandaşlar cimer üzerinden geriye dönük 10 yıllık kredi kart aidat ücretlerini e-devlet üzerinden para iadesi yapılabileceği duyuruldu. Türkiye’de toplamda kredi kart kullanıcı sayısı günden güne artarken nüfusun artması ve kişilerin de artık sadece tek bankayla değil birden banka ile çalışması neticesi ile birden fazla bankada kredi kartı bulunuyor. Bankalar ise müşteri portföylerini genişletmek adına birçok avantajı müşterilerine sunuyor.

Bankalar kredi kartı müşterisi olan kişilere kredi kart aidatı yıllık hesap işletim ücretleri ve yıllık olarak kart parası adı altında 950 TL’ye varan tutarlarda para talep etmeyi ve hatta otomatik olarak kesmeye başlamıştı. Son zamanlarda kâğıt atığının oluşmaması açısından faturaların mail hesaplarına gönderilmesi ile birlikte birçok vatandaş artık kredi kart ekstresini takip etmez duruma geldi.

Kredi kart ekstrelerinin incelenmemesi sonucunda bankalar tarafından yapılan kesintilerden müşterilerin haberi olmamaya başladı. Mahkemeler ise bu konuyla ilgili emsal kararlara imza attı. Kesilen rakamların artması ve dolandırıcıların da iştahını kabarması ile birlikte bu konu hakkında cimer’e birçok şikâyet geldi ve cimer de vatandaşları uyardı. Türkiye’de birçok vatandaş son dönemlerde kredi kart aidatı iadesi için dolandırıcıların hedefi oluyor cimer ise bu konu hakkında uyarılarına devam ediyor.

E-devlet ve cumhurbaşkanlığı ofisi veya gelir idaresi başkanlığı gibi resmi kuruluşların logoları ve isimleri kullanılmak suretiyle hazırlanmış olan sahte mesajlar vatandaşları mağdur ediyor. Geriye yönelik olarak kredi kart aidatları yıllık hesap işletim ücretleri geri alınması vadi ile hazırlanan bu dolandırıcılık sistemi sayesinde birçok vatandaş mağdur oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.