Kiracılara Müjde! Artık Sizinde Eviniz Olacak! Devlet Ev Almak İsteyenler İçin Destek Paketini Açıkladı

Kiracılara Müjde! Artık Sizinde Eviniz Olacak! Devlet Ev Almak İsteyenler İçin Destek Paketini Açıkladı

Kendi evini yapmak isteyenlere devletten tam olarak 200.000 TL karşılıksız destek verileceği duyuruldu. Son zamanlarda prefabrik eve çok fazla rağbet edilmeye başlandı ve devlet de bu konu hakkında desteklerini devreye soktu.

Kendi evini yapmak isteyenlere devletten tam olarak 200.000 TL karşılıksız destek verileceği duyuruldu. Son zamanlarda prefabrik eve çok fazla rağbet edilmeye başlandı ve devlet de bu konu hakkında desteklerini devreye soktu. Belirli şartları sağlayan vatandaşlara yönelik prefabrik yardımı devlet tarafından ödenecek.

Güvenli Ev Prefabrik Yapılar

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen iki büyük deprem felaketinin ardından Kahramanmaraş’ta ve 11 ilde yaralar hızlı bir şekilde sarılmaya devam ediliyor. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi dedi Kahramanmaraş’ta da devlet yaraları sarmaya hız kesmeden devam etmekte. Deprem neticesinde görüldü ki betonarme evler sağlıklı yaşam koşullarını sağlamıyor.

Bu felaketten sonra prefabrik yapılara iyice ilgi arttı ve depremden dolayı insanlar çok katlı binalarda yaşamayı istememelerinden dolayı prefabrik evlere çok fazla talep arttı. Evsiz kalan veyahut da evi çok büyük hasar alan vatandaşlar maddi anlamda çok zor günler geçiriyor ve barınmaları için de prefabrik ev yapmak isteyen kişilere yönelik devlet 150.000 ile 200.000 arasında destek sağladığını duyuruyor.

Bu projenin amacı ise ihtiyaç sahiplerine maddi anlamda destek sağlamak ve eşsiz kalan vatandaşlara bir nebze olsun yardımcı olabilmek. Prefabrik ev desteğinden faydalanmak için ise belirli şartları sağlayarak başvuruda bulunmak gerekiyor. Ardından hak edilen durumun oluşması halinde ulaştırılıyor. Prefabrik ev desteği için öncelikli olarak başvuracak kişinin T.C. vatandaşı olması şart koşuluyor. Bunun yanı sıra başvuru sahibi 18 yaşını tamamlamış olması ve hane içerisinde kişi başı düşen gelir toplam asgari ücretin 1/3’ünden az olması yani 2.835,33 TL’den az olması gerekiyor.

Prefabrik Ev İçin Özel Şartlarda Aranıyor

200.000 TL tutarındaki prefabrik ev desteğinden faydalanmak için belirli şartlar aranıyor. Ha şurada bulunacak kişilerin bu olmaları yaşlı olmaları engelli olmaları ve tek ebeveynli olmaları gibi özel şartlardan herhangi birisine sahip olmaları da gerekmekte. Prefabrik ev desteğinden faydalanmak için ikamette bulundukları adreslerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıt yaptırarak da başvuruları sağlanabilmektedir.

Başvuruda bulunan kişiler arasında yapılan soruşturmalar neticesinde muhtaçlık sınırı altında yaşayan ve gerekli şartları sağlayanlara yönelik olarak 200.000 destek sağlanacağı da duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.