Kemalpaşa Deseniz Değil, Şekerpare Deseniz Değil! İlk İftarda Yapılacak Baba Tatlısı Tadından Yenmiyor!

Kemalpaşa Deseniz Değil, Şekerpare Deseniz Değil! İlk İftarda Yapılacak Baba Tatlısı Tadından Yenmiyor!

İftarda yapabileceğiniz harika bir tatlı tarifi var ki bir çok şerbetli tatlıya taş çıkartır.

İftarda yapabileceğiniz harika bir tatlı tarifi var ki bir çok şerbetli tatlıya taş çıkartır. Tek bir farkla şerbetli tatlılardan ayrılıyor. Eğer akşama iftar misafirleriniz varsa bu şahane tatlıyı denemelisiniz. Çoğu şerbetli tatlı için şerbeti ayrıca pişirmeniz gerekirken baba tatlısında şerbeti pişirmenize gerek yok. İşte ramazan ayı için harika bir tatlı tarifi ile geldik.

Malzemeler

1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:
1 tatlı kaşığı limonun suyu
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Buzdolabında bekletilerek soğuk olarak tüketilen bu tatlının üzerine eğer isterseniz Antep fıstığı da ekleyebilirsiniz. Baba Şerbeti pişirmeden baba tatlınız hazır Tatlıya ılık bir şekilde servis edilerek dökülüyor.

Yapılışı

Hamuru oluşturmak için yağı, şekeri ve vanilini orta ölçekte bir kapta karıştıralım.. Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Kulak memesi kıvamına gelene kadar güzelce yoğuralım. Cevizden biraz daha büyük parçalar alarak elimizle şekil verelim.

Fırın tepsinize yağlı kağıdı serdikten sonra yuvarladığınız hamur toplarını fırın tepsisine dizelim. Önceden ayarlanmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Şerbeti için ise su, şeker ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştıralım. Şerbeti kaynatmanıza gerek yoktur.

Tatlılarınız piştikten sonra fırından çıkarın ve şerbeti bir kepçe yardımı ile baba tatlısının üzerine dökün. Şerbet çekip tatlı soğuyana kadar tatlınızı bekletin. Servis etmeden önce tatlının üzerine Antep fıstığı ya da tozunu ilave ederek servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.