İcrada Borcu Olanlar Dikkat! Son Kararla Tüm Borçlar Kaldırıldı! Hiçbiri Ödenmeyecek

İcrada Borcu Olanlar Dikkat! Son Kararla Tüm Borçlar Kaldırıldı! Hiçbiri Ödenmeyecek

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkez üssü deprem felaketinin ardından haftalar geçti ve halen daha orada yaralar sarılmaya devam ediliyor. Kahramanmaraş depremi bilindiği üzere 11 ili çok büyük bir şekilde etkisi altına aldı birçok vatandaş

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkez üssü deprem felaketinin ardından haftalar geçti ve halen daha orada yaralar sarılmaya devam ediliyor. Kahramanmaraş depremi bilindiği üzere 11 ili çok büyük bir şekilde etkisi altına aldı birçok vatandaş enkaz altında canlarını kaybederken kurtulan vatandaşlar ise yaşam ile mücadele etmek zorunda kalıyor.

Bir yandan kredi borçları bir yandan kredi kart borçları derken bir yandan faturalar ne olacak diye kara kara düşünülüyor. Evi ağır hasarlı ya da orta hasarlı olan vatandaşların elektrik faturaları ve doğalgaz faturaları silinmiş durumda. Bu silinmiş olan fatura borçlarına yönelik olarak dava ve icra takibi olan kişilerin de durumu ortadan kaldırıldı.

Faturalardan Dolayı İcra Takipleri de Kaldırıldı

Deprem bölgelerinde yaşayan ve elektrik faturası doğalgaz faturasından dolayı icra takibi başlatılmış vatandaşların üzerindeki icra takipleri de kaldırıldı. Hatay Adıyaman Kahramanmaraş e Malatya’nın bütün ilçeleri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan vatandaşların elektrik ve doğalgaz abonelikleri 6 Şubat 2023 tarihinden sonraki olacak olan faturalarının ödemeleri de 31 Mayıs 2023 tarihine ertelendi.

Bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi gazetede bu kararların yayımlanması ile yürürlüğe girmiş durumda. Deprem sebebiyle zarar gören bazı illerdeki vatandaşların elektrik tüketimi ve doğalgaz tüketimlerine ilişkin olarak tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin ertelenmesi ile ilgili kararlar yasallaşmış durumda.

Bu kapsam dahilinde Hatay Adıyaman Kahramanmaraş ve Malatya’da bulunan bütün merkez köy ve ilçelerin tamamı Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde aktif bir şekilde elektriği ve doğalgazı tüketilen yerlerdeki tüketicilere kamu ve özel hizmetler ile diğer abone grubunda bulunan elektrik tüketici grubun haricindeki elektrik tüketicilerine yönelik olarak da hukuk tahsilat işlemleri 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ertelendiği duyuruldu.

Belirlenen süreler içindeki toplam elektrik tüketimine esas olarak kesilen fatura bedelleri Haziran ayı fatura ödeme döneminden de itibaren gecikme zammı herhangi bir şekilde uygulanmaksızın eşit taksitler ile 6 ayda ödenebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.