Hükümet Seçim Öncesi Muslukları Açtı! Yardım Almak İsteyen Herkes Yararlanabiliyor! Fırsatları Kaçırmayın

Hükümet Seçim Öncesi Muslukları Açtı! Yardım Almak İsteyen Herkes Yararlanabiliyor! Fırsatları Kaçırmayın

2023 yılı için birçok değişiklikler ve önemli kararlar ardı arkasına alınmaya devam ediliyor. Yılbaşından itibaren emekli maaşı asgari ücret maaşı ve memur maaşlarının büyük oranda artış göstermesinden dolayı sosyal yardım parası alanların da bu ücretler

2023 yılı için birçok değişiklikler ve önemli kararlar ardı arkasına alınmaya devam ediliyor. Yılbaşından itibaren emekli maaşı asgari ücret maaşı ve memur maaşlarının büyük oranda artış göstermesinden dolayı sosyal yardım parası alanların da bu ücretleri güncellendi ve yükseltildi.

2016 yılından bu yana verilen sosyal destek ödemeleri arasında kira yardımı çocuk yardımı yaşlılık yardımı evde bakım yardımı gibi birçok kategoride yardımlar dağıtılmakta. Aile destek programı ise ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamaları adına atılmış önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Birçok Sosyal Yardım Tutarları Güncellendi

Birçok vatandaşın faydalanmış olduğu sosyal yardımlar 2023 yılına girilmesi ile birlikte enflasyona oranla güncellendi. Son güncellenen rakamlara göre 65 yaş aylığı 1997 TL olurken evde bakım desteği 4.336 liraya kadar yükseldi. Engelli aylığı olarak ise 2392 lira ödeniyor. Sed yardımı ise 3708 TL’ye kadar yükseldi. Ara destek programı kapsamında ödenen miktarlar ise 850 TL ile 1250 TL arasında bulunuyor. Ekonominin yükseltmesinden dolayı birçok vatandaş temel ihtiyaçlarını dahili karşılamakta zorluk yaşamaya başladı. Hal böyle olunca aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı aile destek paketini devreye soktu.

Haziran 2022 ve Mayıs 2023 dönemlerine ait olan ve 12 aylık süre içerisinde verilen aile destek programı ihtiyaç sahibi ailelerin maddi anlamda desteklenmesi sağlandı. Aile destek programı başvuruları ise e-devlet sistemi üzerinden ya da ikametgâh adresine bağlı olarak Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflar aracılığı ile yapılabilmekte. Başvurular için ise başvuran kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

Ayrıca hane içerisinde 18 yaşından büyük bir kişinin başvurması yeterli olabilecek. İhtiyacı olan vatandaşlara sağlanacak olan destek tutarı hane başına meyhanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dahil olmuş olduğu aralıklara göre belirleniyor. Buna göre kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altındaysa aylık olarak 1250 TL tutarında destek ödemesi sağlanıyor. Kişi başına hanede düşen aylık gelir 450 TL üzerinde ve 911,15 TL altında ise destek tutarı 1100 TL’ye çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.