Ev Hanımlarına Gelir Desteği Sağlanacak! Destek Süresi Belli Oldu! Her Evden Bir Kişi Yararlanacak

Ev Hanımlarına Gelir Desteği Sağlanacak! Destek Süresi Belli Oldu! Her Evden Bir Kişi Yararlanacak

Ev Hanımlarına Gelir Desteği Sağlanacak! Destek Süresi Belli Oldu! Her Evden Bir Kişi Yararlanacak

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı birçok kategoride ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bakanlığın yapmış olduğu açıklamalar neticesinde ev hanımı olan kişilere yönelik sosyal destek sağlanacağı duyuruldu. Bu yeni destek ödemesi sayesinde ev hanımları gelir elde edebilecek.

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan hanelere yönelik olarak maddi anlamda destek olmaya çalışırken bir yandan farklı kategorilerde farklı özelliklere sahip bireylere yardım eli uzatıyor. Bakanlık herhangi bir gelir elde edemeyen ev hanımlarını da unutmayarak onların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başvuru yapanlara maddi destek sağladığını açıkladı.

Ev Hanımlarına Destek Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Geliyor

Son zamanlarda enflasyonun etkilerinden dolayı birçok vatandaşın alım gücü düştü ve temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tam da bu noktada birçok vatandaşa yardımıyla uzatarak bir nebze olsun ihtiyaçlarını giderilmesine katkı sağlıyor. Bakanlık ev hanımlarına da unutmadı ve onlara yönelik olarak da bir destek paketi çıkarttı.

Buna göre başvuru yapan ev hanımlarına yönelik 4000 TL devlet desteği sağlanacak. Bu 4000 TL tutarındaki destek ise tüm çalışmayan ev hanımlarına yönelik veriliyor. Maddi anlamda sıkıntı yaşayan ev hanımlarına yüzünü güldüren destek için e-devlet üzerinden t.c kimlik numaraları ve şifreler girilmek suretiyle başvuru yapmak gerekiyor. E-devlet üzerinden ya da ilde bulunan Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığı ile bu yardımları alabilmek mümkün.

4.000 TL’lik sosyal yardımdan faydalanmak için en kısa süre içerisinde Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı’na ya da e-devlet üzerinden belirlenen tarihler arasında eksiksiz evrak sunmak koşuluyla başvuru yapılabiliyor.

Başvuruları onaylanan ev hanımları 4000 TL tutarında destekten faydalanabilecek. Bu yeni sosyal destek kapsamı içerisindeyim hanımlarının temel ihtiyaçları karşılanmış olacak. Başvuru için 31 Mart 2023 son başvuru tarihi olarak açıklanmış durumda. Mart ayının bitmesine sayılı günler kala 4000 TL’lik ev hanımlarına yönelik verilen destekten faydalanmak için bir an önce başvurmak gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.