Emekli Maaş ve İkramiye Ödemeleri Tarihi Belli Oldu

Emekli Maaş ve İkramiye Ödemeleri Tarihi Belli Oldu

Emekli olan vatandaşlarımızın EYT’liler de dahil olmak üzere maaş ve ikramiye ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı belli oldu.

Emekli olan vatandaşlarımızın EYT’liler de dahil olmak üzere maaş ve ikramiye ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli bayram ikramiyeleri ve maaşlarının yatacağı tarihle ilgili açıklamalar yaparak ödemelerin bu hafta çerisinde hesaplara yatırılacağını duyurdu. Emekli vatandaşlar ve EYT’lileri kapsayan maaş ve ikramiye ödemeleri 14 Nisan 2023 tarihinden itibaren emekli vatandaşların hesaplarına yatmaya başlayacak. Bu sayede EYT’li vatandaşlarda ilk aylıklarını önümüzdeki hafta almış olacaklar.

Ödemeler Ne Zaman Hesaplara Geçecek?

Milyonlarca emekli vatandaş Ramazan Bayramı öncesi emekli ikramiyelerinin yatıp yatmayacağını merak ediyordu. Her yıl olduğu gibi bu yılda emeli maş ve ikramiyeler bayram öncesi olan haftada emekli vatandaşların hesabına yatacağı duyuruldu.

Bu durumda SGK kapsamında emekli vatandaşların maaş günleri hem de ikramiyeleri aynı tarihlerde hesaplara geçmiş olacak. 17, 18, 19, 20 Nisan tarihlerinde yatırılacak olan emekli maaş ve ikramiye ödemelerinin ilk tarihi 14 Nisan 2023 olarak belirlendi. Emekli maaş ödeme günleri 21, 22, 23 Nisan tarihlerini kapsayan emekliler için maaş ve ikramiye ödemeleri ise 15 Nisan 2023 tarihinde hesaplara aktarılacak. Emekli aylıklarını 24, 25, 26 Nisan tarihlerinde alan emekli vatandaşların aylık ve ikramiye ödemeleri ise 16 Nisan 2023 tarihlerinde hesaplarına geçecek.

Bağ-kur dolayısıyla emekli olan vatandaşların aylık ve ikramiye ödemeleri tarihi ise Nisan ayının -25 ve 26'sı olanlara emekli ayık ve ikramiye ödemeleri ise 17 Nisan 2023 tarihinde hesaplarına yatırılacak. Emekli maaş günleri ayın 27 ve 28'i olan bağ-kur emeklisi vatandaşların ikramiye ödemeleri ise 18 Nisan 2023 tarihinde hesaplarına geçecek. Emekli sandığından emekli olan vatandaşların ikramiye ve maaş ödemeleri 19 Nisan 2023 tarihinde hesaplarına yatırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.