Eksun Gıda Halka Arz Sonuçları Açıklandı ve İşlem Görmeye Başlama Tarihi Merakla Bekleniyor

Eksun Gıda Halka Arz Sonuçları Açıklandı ve İşlem Görmeye Başlama Tarihi Merakla Bekleniyor

Eksun Gıda'nın gerçekleştirilen halka arzı büyük ilgi gördü ve sonuçları açıklandı. İşlem görmeye başlayacağı tarih ve Borsa İstanbul gong tarihi ise henüz netleşmedi.

Eksun Gıda'nın gerçekleştirilen halka arzı büyük ilgi gördü ve sonuçları açıklandı. İşlem görmeye başlayacağı tarih ve Borsa İstanbul gong tarihi ise henüz netleşmedi.

Halka Arzda Yoğun Talep ve Başarılı Sonuçlar

Eksun Gıda halka arzı, 15-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi ve büyük ilgi gördü. Toplam 1.282.759 yatırımcıdan gelen talepler, halka arz edilen payların 15,03 katına ulaştı. Bu başarılı süreç sonrasında yatırımcılar, ne zaman işlem görmeye başlayacağını ve Borsa İstanbul gong tarihinin ne zaman olacağını merak ediyor.

Sinangil Markası İle Güçlü Bir Konumda

Eksun Gıda, 1996 yılından beri sektörde hizmet veriyor ve Türkiye'nin bilinen paketli un markalarından biri olan "Sinangil" markasını bünyesinde bulunduruyor. Üç ayrı fabrikada üretim yapan ve Nielsen Perakende Araştırma Raporu'na göre eylül ayı itibarıyla toplam perakende un pazarında yüzde 9,7 hasılat payına sahip olan Eksun Gıda, güçlü bir konumda bulunmaktadır.

Yatırımcılara Farklı Tahsis Kotalarıyla Halka Arz

Eksun Gıda halka arzında, yatırımcılara farklı tahsis kotaları sunuldu. Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara %57, Şirket Çalışanlarına %3, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara %35 ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara %5 oranında pay dağıtımı yapıldı. Bu dağıtım, halka arzın başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağladı.

Eksun Gıda'nın Üretim Kapasitesi ve Fabrikaları

Eksun Gıda, toplamda üç fabrika ile üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu fabrikaların ikisi Tekirdağ'da ve biri Konya'da bulunmaktadır. Yaklaşık 96 bin metrekare açık ve kapalı alana sahip olan Eksun Gıda, bu sayede üretim kapasitesini yüksek seviyede tutarak sektörde rekabet gücünü koruyor.

Eksun Gıda'nın Sektörel Başarısı ve Pazar Payı

Eksun Gıda, sektördeki başarısı ve güçlü pazar payı ile dikkat çekmektedir. Nielsen Perakende Araştırma Raporu'na göre, Eksun Gıda, eylül ayı itibarıyla toplam perakende un pazarında yüzde 9,7 hasılat payına sahip bulunuyor. Bu başarı, şirketin halka arz sürecinde yatırımcıların güvenini sağlamış ve başarılı bir sonuç elde etmesine katkıda bulunmuştur. Bu başarı beraberinde talebin artmasını getirmiş ve bu durum halkın gözünde güveni hat safaya çıkarmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.