Cloudflare Nedir? Ne İşe Yarar? (Argo, Dns, Cdn, 1.1.1.1) Tüm Detaylar

Cloudflare Nedir? Ne İşe Yarar? (Argo, Dns, Cdn, 1.1.1.1) Tüm Detaylar
Cloudflare nedir ne işe yarar, hangi siteler için hangi amaçlar ile kullanılır biliyor musunuz? 1.1.1.1 protokolü, DNS ayarları, CDN özelliği ile Cloudflare rehberi!

Web sitelerinin ziyaretçiler tarafından tercih edilmesi için sayfaya tıklandığı zaman sayfanın hızlı bir şekilde açılması son derece önemlidir. Web sitesi sahipleri için sayfanın yüksek performans göstermesi ve bunun yanında kullanıcıların siteden memnun kalması gerekir.

Cloudflare, site sahipleri ile kullanıcılar için önemli olan ayrıntıların ön planda tutulmasını sağlar. Bu şekilde son derece nitelikli bir hizmet elde edilmiş olur. Cloudflare nedir ne işe yarar konusu sıklıkla araştırılan ve merak edilen bir konudur.

Cloudflare Nedir?

Cloudflare com nedir konusu sıklıkla araştırılan bir konudur. Cloudflare Amerika merkezli şirketlerden biridir. İnternet güvenliği, içerik dağıtımı, sunucu ve alan adı, DDoS saldırılarak karşı koruma gibi çeşitli konularda hizmet sağlar. Sistem sayfalarının son derece hızlı ve güvenilir şekilde yayınlanmasına imkan tanır.

Cache özelliği bulunan sistem sitelerinin %30 daha hızlı çalışmasını sağlar. Ticari sitelerde son derece rahat bir şekilde kullanılabilme özelliği bulunur. Bunun yanında siber saldırılara karşı etkili olma özelliği vardır. Ziyaretçilerin kontrol edilmesini sağlayarak en iyi seviyelerde güvenlik elde edilmesini sağlar.

Cloudflare ne demek açıklayacak olursak; DDoS ve kimlik hırsızlığı gibi çeşitli saldırılara karşı ücretsiz koruma sağlama özelliği olan CDN servisidir. 180 üzerinde veri merkezi bulunan sistem, tüm dünyada çoklu veri merkezleri kullanımını sağlar. Yükleme sürelerinin kısaltılmasını sağlayarak site performanslarının olumlu bir şekilde etkilenmesine yardımcı olur.

Cloudflare dev bir VPN gibi çalışma özelliğine sahiptir. Site ziyaretçilerini en yakın sunuculara yönlendirir. Bu şekilde web sitelerine hızlı bir şekilde erişim sağlama özelliği bulunur. Veri merkezinin yakın olması kullanıcılar bakımından web sitelerinin çok daha hızlı bir şekilde yüklenmesine olanak tanır.

Cloudflare bir web proxy olarak da düşünülebilir. Bu sayede sitelerin önbellekleri ziyaretçilere açık olur. Ddos protection by cloudflare nedir konusunda bu sistem siteleri zararlı trafik akışından koruma özelliğine sahiptir.

Bunun yanında site sahiplerinin istenmeyen e-postalardan, kötü amaçlı virüslerde ve şüpheli içeriklerden korunmasına da yardımcı olur. IP adresleri veya belirli ülkelerden web sitesi girişlerinin kısıtlanmasına imkan tanır. Bunun yanında sitenin SSL sertifikası bulunmasa bile son derece güvenli ve hızlı bir şekilde bağlantı sağlama özelliği bulunur.

Cloudflare Warp Nedir?

Cloudflare nedir nasıl kullanılır web sitesi sahipleri tarafından merak edilen bir konudur. Cloudflare warp teknik bakımdan bir VPN olma özelliği taşır. Fakat tam olarak herhangi bir ticari VPN hizmetine benzer değildir. Warp, Cloudflare'nin 1.1.1.1 DNS'sini kullanarak internete bağlanmayı sağlar. Bunun yanında bağlantının optimize edilerek güvenli bir hale getirilmesine de yardımcı olur. 1.1.1.1, hızlı ve güvenilir DNS seçeneklerinden biri olma özelliğine sahiptir.

Bağlantı hem warp hem de 1.1.1.1 DNS ile donatılması adına çeşitli uygulamaların kullanımı mümkündür. Bu sayede hızlı bir erişim ile güvenli ve filtreli internet kullanımı mümkün olur. Geleneksel VPN hizmetlerinin aksine Cloudflare, bağlantı hızı yavaş olsa dahi kişilerin en hızlı şekilde interneti kullanabilmesi adına dünya çağındaki sunucu ağını kullanır. Çoğunlukla VPN kullanıldığı zaman bağlantı hızı bu durumdan etkilenecektir. Ancak Cloudflare warp kullanıldığı zaman bunun tam tersi bir durum yaşanır.

Cloudflare teknolojisi, bağlantıların hem güvenli hem de aynı zamanda istikrarlı olmasına olanak sağlar. Bu hizmet önceleri cep telefonları için internet performansı ve güvenliğinin düzeltilmesi adına bir girişim olarak başlamıştır. Bu sebeple ticari bir VPN hizmeti ile kıyaslandığında pilin çok daha az tükenmesine neden olur. Bunun yanında daha hızlı ağ yanıt süresi elde edilmesine yardımcı olur.

Cloudflare Ne İşe Yarar?

Cloudflare nedir ne işe yarar kullanıcılar tarafından araştırılan bir konudur. Cloudflare hizmetinin kullanılabilmesi için ilk önce sisteme kayıt olarak kullanacak ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Site için uygun olan hizmetlerin seçilmesinin ardından domain DNS'leri ile cloudflareden sunulan DNS'lerin değiştirme işlemleri yapılmalıdır. Bu işlem ile beraber sitenin koruma altına girmesi ve seçilen hizmetlerin aktive olması sağlanır.

Cloudflare.com adresine girildiği zaman sayfanın üst bölümünde yer alan kaydet bölümüne tıklamak gerekir. Burada bir cloudflare hesabı oluşturmak için e-posta adresi ile şifre girilmesine ihtiyaç duyulur. Üyelik işleminden sonra kullanıcıların yeniden giriş yapmaları istenir. Alan adının girilmesinin ardından Scaan DNS recrds butonuna tıklanır. Alan adının girilmesi aşamasında www şeklinde girilmesine ihtiyaç duyulmaz.

İzin verilen dosyalar ve sitelerin DNS sunucularına erişim sağlanması adına cloudflare tarama başlatacaktır. Bu tarama yaklaşık 1 saat kadar sürer. DNS taramasının bitmesinin ardından devam butonuna tıklanır. Alt alan isimlerinin de dahil olduğu bütün DNS kayıtlarının bir listesi elde edilir.

Cloudflare'de alt adların aktif hale getirilmesi sağlanabilir. Eklemek istenen herhangi bir kayıt olması halinde buraya eklenmesi mümkün olur. Sonrasında yeniden devam butonuna basılarak açılan pencerede ücretsiz web sitesi seçeneği tıklanır.

Cloudflare Argo Nedir?

Cloudflare argo tunnel herhangi bir web uygulamasının güvenlik duvarında kural tanımına ihtiyaç duyulmadan internetin erişilebilir hale getirilmesi sağlanır. Bu aşamada cloudflarein bütün güvenlik kuralları otomatik bir şekilde kullanılmaya başlanır. Access ürününün kullanılması durumunda bu erişimin önüne bir de kimlik doğrulanmasının eklenmesi mümkündür.

Cloudflare Argo ağını kullanarak hızlı bir deneyim sağlamak adına WARP+ aboneliği de sunmaktadır. Argo sayesinde gerçek zamanlı olarak ağ tıkanıklıklarının algılanması mümkün olur. Trafiğin yönlendirilmesi sayesinde kişilerin sorunsuz bir şekilde gezintiye çıkması mümkün olur.

WARP+ ücretleri bölgelere bağlı olarak farklılık gösterir. Fakat tipik bir VPN aboneliği ile kıyaslandığı zaman fiyatlar son derece uygundur.

Cloudflare CDN Nedir?

Cloudflare nedir nasıl kullanılır konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. CDN açılımı Content Delivery Network şeklindedir. Türkçe karşılığı ise içerik dağıtım ağı şeklindedir. Web sitelerine erişmek isteyen kullanıcıları, coğrafi açıdan kendilerine yakın olan yerlerde konumlanmış sunuculara yönlendirir. Bunun yanında bu sunucular üzerinden hizmet alımlarını sağlayan bir sistemdir.

CDN, bulut bilişim platformudur. Bir web sitesinde bulunan görselleri, kod satırlarını, içerikleri ve videoları statik olarak kendi içerisinde barındırır. Optimize etme ve ziyaretçilere hızlı bir şekilde ulaştırma özelliği bulunur.

CDN; görsel, metin, indirilebilir medya dosyaları, kod, belgeler, yazılım, sosyal ağlar, canlı yayın videoları, e-ticaret platformları ve uygulamalar da dahil olmak üzere bütün internet içeriklerinin bir bölümünü barındırma özelliğine sahiptir. CDN amacı; yüksek performans sayesinde hızlı ve kesintisiz şekilde içerik sunulması sağlamak ve pozitif kullanıcı deneyimleri elde etmektir.

Çoğunlukla web siteleri, faaliyet göstermiş olduğu ülkelerde belli bir lokasyonda bulunan yalnız bir sunucudan yayın gerçekleştirirdi. Uluslararası kitlelere hitap eden web siteleri ile blog ve platformların CDN hizmeti alması son derece önemlidir. Farklı ülkelerden giriş sağlanan web sitesinin CDN hizmeti alması halinde içerikler çok daha hızlı bir şekilde yüklenir.

Cloudflare DNS Nedir?

Cloudflare, Reddit, Etsy, Salesforce.com, Yelp gibi çeşitli tanınmış siteler tarafından da kullanılır. Web sitelerinin performansını ve hızını artırmaya yardımcı olma özelliği bulunur. Cloudflare özelliklerinin içerisinde ücretsiz DNS, CDN ve DDoS saldırılarından koruma yer alır.

DNS, web için bir telefon rehberi gibi düşünülebilir. Favori URL'lerin bilgisayarın anlayacağı dile çevrilmesine yardımcı olur. Bu dil IP adreslerini bilinen yaygın alan isimlerine çevirir. DNS olmaması halinde ziyaret edilen sitelerin IP adreslerinin ezberlenmesine ihtiyaç duyulurdu.

Cloudflare, kendi deneyimi ile en hızlı yanıt süresini, entegre DDoS engelleyicisi, rakipsiz yedekliği, DNSSEC gibi gelişmiş olan güvenlik önlemlerini sağlayan bir DNS hizmeti sunma özelliğine sahiptir. 200 üzerindeki sunucu sayesinde dünya çağında dağıtılmış olan Cloudflare ağı ile %100 çalışma süresi elde edilir.

DNS Cloudflare altına alınarak ve SSL sertifikalarından faydalanarak otomatik bir şekilde WAF alınmasını sağlar. Cloudflare pazardaki en büyük isim olduğundan dünya çapında en fazla IP adresini tarar. Sonrasında bunların hızlı bir şekilde bloke edilmesini sağlar.

DDoS saldırılarından kaçmak mümkün değildir. Fakat IP adreslerini ve aralıklarını, hatta tüm bölgeleri engelleyerek bunların daha zararsız olmasına yardımcı olur.

1.1.1.1 Cloudflare Nedir?

Cloudflare firmasının yıllardır DNS hizmeti verme özelliği bulunur. Bunun haricinde pek çok web sitesinin siber saldırılardan korunmasına yardımcı olur. Cloudflare eskiden yalnızca webmasterlara hizmet verirken günümüzde sınırlarını genişletmiştir. Son kullanıcılara da hizmet vermeye başlamıştır. Cloudflare 1.1.1.1 bir DNS yönlendirme hizmeti olarak karşımıza çıkar.

Bilgisayarlarda, IOS ve Android cihazlarında, Xbox ve Play Station gibi oyun konsollarında kullanılabilme özelliği vardır. İnternet bağlantılarını hızlandırmayı ve daha güvenli bir şekilde kullanmayı isteyen kişiler bu hizmetleri tercih edebilir.

Cloudflare Windows bilgisayarlarda rahatlıkla kullanabilir. Bunun için öncelikle başlat menüsüne tıklanır. Buradan denetim masası açılır. Ağ ve internet bölümüne gelinir. Sonrasında bağdaştırıcı ayarlarını değiştir sekmesi üzerinden işlem gerçekleştirilir. Bağlı olunan WİFİ ağına sağ tıklanıp buradan özellikler kısmına girilir. İnternet protokolü versiyon 4 seçilir.

Sonrasında özellikler bölümüne tıklanır. Ardından DNS sunucuları kullan sekmesinden son kısma gelinir. Burada yer alan 1.1.1.1 DNS adresi değiştirilir IPv4 için 1.1.1.1 ile 1.0.0.1 yazılır. IPv6 için 2606:4700:1111 yazılır. Tamam butonuna tıklanır.

Cihazın yeniden başlatılması işlemi gerçekleştirilir. Sonrasında bilgisayarın güvenli ve hızlı bir şekilde kullanımı mümkün olur. Windows için kurulacak olan DNS uygulaması için yapılacaklar son derece basittir. Birkaç dakika gibi bir sürede bu işlemler gerçekleştirilebilir.