Bayram Öncesi Eşyasını Yenilemek İsteyenlere Müjde Geldi! Eşya Desteği Devletten! Bu Fırsat Bir Daha Gelmez

Bayram Öncesi Eşyasını Yenilemek İsteyenlere Müjde Geldi! Eşya Desteği Devletten! Bu Fırsat Bir Daha Gelmez

Hemen başvuru yapan kişilere yönelik ev eşyası yenileme kampanyası uygulanacak. 81 ilde uygulanacak olan eşya yenileme projesi kapsamında 100.000 TL’ye kadar ev onarımı tadilat desteği ve eşya yardımı gibi alanlarda kullanılmak üzere maddi destek

Hemen başvuru yapan kişilere yönelik ev eşyası yenileme kampanyası uygulanacak. 81 ilde uygulanacak olan eşya yenileme projesi kapsamında 100.000 TL’ye kadar ev onarımı tadilat desteği ve eşya yardımı gibi alanlarda kullanılmak üzere maddi destek sağlanacak.

Ev onarımı yapması gereken vatandaşlar ile birlikte eşya yardımı almak isteyen vatandaşlar Bayram öncesinde bu destek kampanyasına katılabilecekler. Evi tadilat etmek isteyen kişilere yönelik olarak başvurular ise 2023 yılının başında aktif hale getirilmişti.

100.000 TL Ev Onarım Yardımı

Ev onarım yardımı avantajından faydalanmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile bu 100.000 TL’lik destekten faydalanabiliyor. 81 il içerisinde yapılacak olan bu destek Bayram öncesinde evini yenilemek isteyen ve tadilat etmek isteyen kişilere yönelik olarak veriliyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapılan bu maddi desteklere her geçen gün daha fazla kişi ilgi gösteriyor.

Bakanlık tarafından alınan kararlar doğrultusunda hem sosyal yardım paketlerinin konusu genişletildi hem de ödenen miktarlar enflasyonun artışıyla aynı zamanda yılbaşında yapılan emekli ve memur zamlarına oranla arttırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğü tarafından açıklanmış olan sosyal yardım projeleri kapsamında maddi anlamda ihtiyaç sahibi olan kişilere yönelik olarak ne kadar ödemelerin yapılacağı da netlik kazandı.

Oluşturulan proje kapsamında hanede yapılacak olan tadilat büyük onarım yapım gibi ihtiyaçlarda ailelere destek olmak adına 100.000 TL’ye kadar destek sağlanacağı da açıklandı. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı ile birlikte sosyal yardımlar genel müdürlüğü aracılığı ile verilecek olan bu destek sayesinde evinde tadilat gereken vatandaşlar bu proje kapsamında evlerini yenileyebilecekler.

Bilindiği üzere devlet arsa sorulup da prefabrik yapmak isteyen kişilere yönelik olarak prefabrik ev desteği de sunuyor. Evlere bakımdan ve tadilattan geçmesi gereken kişilere yönelik olarak da belirli şartları sağlamaları durumunda ev tadilat desteği de sağlayabiliyor. Bu yardımlardan faydalanabilmek için ise e-devlet üzerinden veyahut da ilde bulunan Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığı ile başvuru yapmak gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.