Arabası Olanlar Dikkat! Fiyat Değişti! Yeni Fiyatlara Otomobil Sahipleri Ne Diyecek

Arabası Olanlar Dikkat! Fiyat Değişti! Yeni Fiyatlara Otomobil Sahipleri Ne Diyecek

Geçtiğimiz günlerde Bent petrol fiyatları ile ilgili güncel fiyatlar hakkında açıkla yapıldı. Bretnt petrol fiyatlarındaki ani dalgalanmalar sonucu fiyatlar bir yükselip bir alçalırken son açıklama Brent petrol açıklamaları geldi. Motorin fiyatlarında

Geçtiğimiz günlerde Bent petrol fiyatları ile ilgili güncel fiyatlar hakkında açıkla yapıldı. Bretnt petrol fiyatlarındaki ani dalgalanmalar sonucu fiyatlar bir yükselip bir alçalırken son açıklama Brent petrol açıklamaları geldi. Motorin fiyatlarında düşüşe geçildiği haberi geldi. Bugünden itibaren motorin fiyatlarında 71 kuruş bir düşüşle indirim motorin fiyatlarına indirim yapıldı. İzmir ilinde güncel motorin fiyatı ise 21 lira 42 kuruş olarak güncellendi.

Dolar kurunun dalgalanması sonucunda petrol ve benzin fiyatlarında yükselip alçalmalar devam ediyor. Güncel açıklamalara göre motorin fiyatlarında indirime gidilerek petrol fiyatlarında düşüşe geçildiğini açıkladılar. Bu geceden itibaren motorin fiyatlarında 71 kuruşluk bir düşüş söz konusu olacak. İleriki dönemlerde düşüşe geçmesi beklenen motorin fiyatlarının güncel indirim tutarı 71 kuruş olarak belirlendi. Bu sayede benzin ve akaryakıt fiyatlarına da indirim uygulanması bekleniyor.

Motorinin Litresi Kaç Lira Oldu?

Uygulanan indirim tarifesinin ardından İstanbul ili için güncel motorin fiyatı 20 lira 96 kuruşa, Ankara ilinde 21 lira 36 kuruşa ve İzmir bölgesinde ise 21 lira 42 kuruşla indirim yapılarak güncel fiyatlar oluşturuldu. Yapılan indirimler halkı rahatlatmak amacıyla ekonomiyi iyileştirmek adına yapılıyor. İndirim uygulanan akaryakıt ve motorin fiyatları düşüşe geçerek arabası olanlara sevindirici bir haber olarak verildi.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatlarının oluşmasında en önemli etkenlerden biri öncelikle dolar kurudur. Dolar kuru dışında akaryakıt fiyatları Akdeniz bölge piyasasına bağlı olarak değişen işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması alınarak hesaplanıp güncel akaryakıt fiyatları oluşturuluyor. Yapılan hesaplamalar sonucunda ise dağıtım firmalarının ekledikleri vergi ve masraf maliyetleri eklenerek şirketlere ya da kentlere göre ufak tefek değişiklikler uygulanabiliyor. Hemen hemen fiyatlar Büyükşehir belediyelerinde aynı olsa da bölgesel anlamda akaryakıt fiyatları da şartlara göre değişiyor.

EPGİS Fiyat Değişimlerini Duyurmama Kararı Almıştı

EPDK’nın fiyatlardaki değişimlerden ve dalgalanmalardan dolayı suç duyurusunda bulunduğu tek sendika EPGİS dava süreci boyunca akaryakıttaki güncel fiyat değişikliklerini açıklamayacağını belirtmişti. Dava sürecinin sonuçlanmasının ardından güncel fiyat listesi paylaşılarak motorin fiyatları üzerinde indirim uygulandı. Büyükşehirlerdeki akaryakıt fiyatları güncellenerek uygulamaya konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum