Adalet Bakanlığı Personel Alımı Yapacak 5 Bin Katip Alınacak! Başvuru Şartları Neler

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Yapacak 5 Bin Katip Alınacak! Başvuru Şartları Neler

Mart ayının son haftası ile birlikte birçok kurum ve kuruluşlar alım ilanlarını yayınlamaya başladılar. Alım ilanı veren bakanlıklardan birisi de Adalet bakanlığı oldu.

Mart ayının son haftası ile birlikte birçok kurum ve kuruluşlar alım ilanlarını yayınlamaya başladılar. Alım ilanı veren bakanlıklardan birisi de Adalet bakanlığı oldu. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamalar ile Bekir Bozdağ’dan Adalet Bakanlığı bünyesine birçok memur alınacağı duyuruldu. Bu alımların içerisinde Zabıt kâtibi ve İcra kâtibi alınacağında bildirdi. Bakanlık bünyesine toplamda 18.200 adet personel yapılacak.

18.200 Adet Personel Alım İlanı Yakında Gelecek

Adalet bakanlığı bünyesinde en az lise mezunu olan vatandaşlar arasından birçok memur alımı gerçekleştirilecek. 18.200 adet memur içerisinden zabıt kâtibi ve icra kâtibi alımı yapılacağı da bildirildi. Bu alımların tümü kamu personeli seçme sınavının 2022 yılında yapılan puan türüne göre gerçekleştirilecek. Alım için ise sadece KPSS puan şartı değil diğer şartlarda aranmakta. Bakanlık bünyesinde çalışmak üzere zabıt katibi ve icra katibi olmak için başvuran personelin Türk vatandaşı olması gerekmekte.

İlk defa atanacak kişiler için yapılacak son sınavın son başvuru günü itibari ile belirlenen yaş şartlarını taşıyor olmak. Merkeziyet sınavların yapıldığı yılın Ocak ayının 1 günü itibarıyla zabıt katibi unvanı için 35 yaşını bitirmemiş olma şartı da alınacak. Başvuran personel adayları arasından erkekler için askerlik ile ilgisinin bulunmaması ya da askerlik çağına gelmemiş ya da ertelemiş olma şartı da bulunuyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun belirlenen bendinde sayılan suçlardan mahkum bulunmamak. Görevini yapmaya engel olabilecek herhangi bir şekilde akıl ya da bedenen sağlığının bulunmaması.

Kamu haklarından herhangi bir şekilde mahrum bulunmamak. Adaylarda yapılacak arşiv araştırmasının olumlu sonucunun bulunması. Bunun dışında adaylara uygulamalı sınav tabi tutulacak. Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde ilan edilecek olan yazılı metinler arasından sınav yapılacak ve sınav kurulu ya da komisyon tarafından kura yöntemi ile bu metinler belirlenecek. Bu metinleri 3 dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az 90 kelime ile yazma şartı da aranacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.