Adalet Bakanlığı Personel Alımı Yapacağını Duyurdu! Kaç Kişi Hangi Şartlarla Alınacak

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Yapacağını Duyurdu! Kaç Kişi Hangi Şartlarla Alınacak

Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifleri personel alım ilanı için düğmeye bastı. Birçok aday tarafından uzun bir süreden beri beklenen bu ilan için geçtiğimiz hafta adalet bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda geldi.

Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifleri personel alım ilanı için düğmeye bastı. Birçok aday tarafından uzun bir süreden beri beklenen bu ilan için geçtiğimiz hafta adalet bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda geldi. Adalet bakanlığı bünyesinde toplamda 18.305 adet personel alımı yapılacağı açıklanırken uzun bir süreden beri Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen kişiler sevindi. Henüz resmi olarak başvuru tarihi belirtilmiyor ancak çok kısa bir süre içerisinde alım ilanının resmiyet kazanması bekleniyor.

18.305 Adet Personel Yerleştirilecek

Adalet Bakanlığı bünyesinde ve cezaevleri bünyesinde çalıştırılmak üzere memur alım ilanı çok kısa bir süre içerisinde yayımlanacak. Birçok kamu kurum ve kuruluş Nisan ayının gelmesi ile birlikte ardı arkasında personel alım ilanlarını yayınlamaya devam ediyorlar. Bu kervanı Adalet Bakanlığı da çok kısa bir süre içerisinde dahil olacak ve 18.305 adet personel açığının kadro dağılımını ve başvuru şartlarını tek tek açıklayacak.

Bakanlık Bünyesinde İşe Girebilmek İçin Aranan Şartlar

Adalet bakanlığı bünyesinde memur olarak başlayabilmek için öncelikli olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 maddesindeki aranan nitelikleri yerine getiriyor olmak gerekiyor. Bununla birlikte 35 yaşını tamamlamamış olmak gerekmekle birlikte bu konu hakkında zabıt kâtibi teknisyen ve bahşiş işaret dili tercümanı aşçı şoför hizmetli unvanları içerisinde 35 yaş özellikle aranıyor.

2022 yılında yapılmış olan kamu personeli seçme sınavından p94 p93 ve P3 puan türlerinden en az 70 barajını geçmiş olan adayların başvuruları kabul edilecek. Farklı kategorilerde alınacak personel için en az lise mezunu olmakla birlikte ön lisans ve lisans mezunları da ayrı kategorilerde değerlendirmeye alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.