40 Bin TL Maaşı Var Fakat Çalışacak Eleman Bulunamıyor

40 Bin TL Maaşı Var Fakat Çalışacak Eleman Bulunamıyor

Asgari ücretin 17.000 Türk Lirası olduğu günümüzde ülkemizin doğusunda 40 bin liraya çalışacak eleman bulunamayan bir meslek için ilanlar verilmekte. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden büyük kentlere yoğun bir göç olduğu düşünülürse söz konusu durum çok şaşırtıcı. Peki 40 ile 50.000 lira arası maaşı bulunan bu meslek nedir? Detaylar haberimizde...

Muş'ta yapılan bütün ilanlara rağmen maaşı 40 ile 50 Bin Türk Lirası arasında değişen çobanlık iş ilanlarına kimse başvurmuyor.

Konu ile ilgili olarak Muş Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Nimet Salkım, çoban bulmakta zorlandıklarını ifade etti. 40 bin lira maaş, giyecek, yemek gibi birçok imkanların da sunulduğu iş ilanı için çalışacak çoban bulmakta zorlanıldığını ifade etmiştir.

coban.jpgBölge halkının gençlerin çalışmak için ülkenin batısına gitmeleri sebebiyle bu yıl da çalışacak çoban bulamamaları durumu söz konusudur.

Söz konusu sorunun sadece Muş'un sorunu olmadığını belirten Salkım civar illerdeki bütün hayvan sahiplerinin aynı problemle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde çalışacak olan çobanlara ayda 40 ila 50 Bin Türk Lirası maaş verildiği ifade edilmektedir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum