2024 YKS Üniversite Sınavı Ne zaman? YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS Üniversite Sınavı Ne zaman? YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS hakkında merak edilenleri ÖSYM sınav takvimine göre açıkladık. YKS ne zaman yapılacak? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üç basamaklı olarak yapılacak olan YKS için öğrenciler hangi gün hangi sınav oturumuna dahil olacak? Yükseköğretim Kurumları Sınavı halk arasında daha çok hangi isimle biliniyor?

2024 YKS ile ilgili bilgiler Yükseköğretim Kurumları Sınavı için geç başvurular tamamlanmış iken öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. YKS ne zaman yapılacak? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav takvimine göre YKS hakkında merak edilenlerin yanıtları burada.

YKS başvuruları tamamlanmış olmasına karşın ÖSYM, adayların başvuru ile ilgili bir problem yaşamamaları adına onlara bir de geç başvuru hakkı tanıdı. Ve bu sürenin de tamamlanması ile birlikte YKS başvuru süreci Mart ayında tamamlanmış oldu. Artık 2024 YKS yani daha bilinen adı ile ünivesite sınavının yapılacağı tarih bekleniyor.

2024 üniversite sınavı, ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre üç basamaklı olarak yapılacak. Ve sınavların tamamı 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılarak tamamlanmış olacak. Buna göre hangi sınav ne zaman yapılacak şu şekilde gözden geçirebiliriz:

• 1. Oturum : Temel Yeterlilik Testi (TYT) : 8 Haziran 2024 Cumartesi
• 2. Oturum : Alan Yeterlilik Testleri (AYT) : 9 Haziran 2024 Pazar
• 3. Oturum : Yabancı Dil Testi (YDT) : 9 Haziran 2024 Pazar

Sınavların yapılmasının ardından sonuçlar, ÖSYM takvimine göre 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.