Yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenler dikkat: O liste açıklandı! İşte öğretmen ihtiyaç listesini açıklayan iller!

Yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenler dikkat: O liste açıklandı! İşte öğretmen ihtiyaç listesini açıklayan iller!
Bazı iller, öğretmen ihtiyaç listelerini açıklayarak öğretmenlerin hangi okullara nakil olabileceğini belirledi. İşte il içi yer değişikliği öğretmen ihtiyaç listesini açıklayan iller..

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde görev yapan kadrolu öğretmenler, 2023 yılı yaz döneminde yapılacak il içi isteğe bağlı yer değiştirme işleminden bağımsız olarak il içerisinde isteğe bağlı yer değişikliği hakkına sahiptirler. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu illerde görev yapan öğretmenler, 6 Nisan 2023 ile 10 Nisan 2023 tarihleri arasında MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi) üzerinden Elektronik Başvuru Formu doldurarak isteğe bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunabilecekler.

Başvuru işlemlerinin tamamlanabilmesi için öğretmenlerin MEBBİS üzerinde aktif bir kullanıcı hesabına sahip olmaları gerekmektedir. Başvuruların elektronik olarak yapılacak olması, sürecin daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır. Başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte, başvuru yapmayan öğretmenlerin yerleri değiştirilemeyecek ve mevcut görevlerinde kalmaya devam edeceklerdir.

40 KURUM TERCİH EDİLEBİLECEK

2023 Yılı Yaz Dönemi İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme işlemleri için başvuru tarihleri ve tercih sayısı ile ilgili detaylar netleşti. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde görev yapan kadrolu öğretmenlerin il içerisinde isteğe bağlı yer değişikliği işlemi yapabilecekleri duyurulmuştu. Başvuru tarihleri belirlendi ve 6 Nisan 2023 ile 10 Nisan 2023 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden Elektronik Başvuru Formu doldurulacak. Başvuru süresi sonunda saat 16.00 itibariyle başvuru sistemine erişim kapatılacak. Başvuruda en fazla 40 eğitim kurumu tercih edilebilecektir. Ancak henüz bu 4 ilimizde tercih edilebilecek okulların listesi İl Müdürlükleri sayfalarında yayınlanmadı. Öğretmenlerin tercih yapabilmeleri için listelerin en kısa sürede yayınlanması bekleniyor.

GÖREVE BAŞLAMA TARİHİ KESİNLEŞTİ

İl içi isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları sonrasında atamaların 12 Nisan 2023 tarihinde ilgili valilikler tarafından yapılacağı belirtildi. Atamaların ardından inha listeleri de ilgili valilikler tarafından en geç 14 Nisan 2023 tarihine kadar MEBBİS Atama Modülüne girilecek. Görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri ise 16 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Bu süreçte öğretmenlerin yeni görev yerlerine uyum sağlayabilmeleri için yeterli bir zaman dilimi ayrılmış olacak.