Yeni Kredi Paketi İle İlgili Bakan Şimşek Açıklamada Bulundu!

Yeni Kredi Paketi İle İlgili Bakan Şimşek Açıklamada Bulundu!
Bakan yeni krediler ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Piyasada merak edilen tüm soruları tek tek yanıtladı.

Ziraat Bankası, Akbank, iş Bankası, Halkbank, TEB, Vakıfbank, QNB Finansbank, Denizbank, Yapı Kredi, Garanti BBVA, Odeabank gibi 11 banka ve Türkiye ihracatçılar Meclisi arasında imza atılan ihracatçı için yeni kredi paketi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek değerlendirmelerde bulundu.

Firmaların ihtiyaç kredisinden 5 milyon dolar veya 100 milyon liraya kadar yararlanabilecekleri söylendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya aracılığı ile konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Yeni Krediler

Mehmet Şimşek, “Ziraat Bankası önderliği sayesinde ihracatçılar için 1 milyar dolar ihracat kredisini gerçekleştiren bankaları kutluyorum. 2024 yılında dezenflasyon ve ekonomi yapısal dönüşüm hızı kazanacak. İç talebin azaldığı bir dönem başlayacak. Firmaların ise üzerine düşen ihracatı önceliklendirmektir. İhracatçılar için kalıcı refahı sürdürmeye devam edilecektir “ifadesini kullandı.

Ziraat Bankası başta olmak üzere Halkbank , Yapı Kredi, Vakıfbank, TEB, İş Bankası, QNB Finansbank, Odeabank, Garanti BBVA, Denizbank, Akbank gibi 11 Banka ve Türkiye İhracatçılar Meclisi arasında 1 milyon dolar değerinde ihracat kredisi imzalandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ihracatçılarla ilgili “Vadesiz İhracat Kredisi Paketi “adı altında sosyal medya platformunda paylaşım gerçekleştirdi.

Şimşek “Dezenflasyon ve ekonomi 2024 senesinde yapısal dönüşüm hız kazanacak. İç talep yavaşlayacak. Bu dönemde firmaların üzerine düşen görev ihracatçıyı önceliklendirmektir” dedi.