Yeni 500 TL Kağıt Para Basımı Yapılacak Mı? Açıklama Geldi! Yeni Para Geliyor

Yeni 500 TL Kağıt Para Basımı Yapılacak Mı? Açıklama Geldi! Yeni Para Geliyor
Türkiye genelinde vatandaşların cebine girecek olan paralarda değişiklik söz konusu olabilir. Son yapılmış olan açıklamalar doğrultusunda TL'deki değer kaybı sebebiyle yeni banknot ihtiyacı ortaya çıkacak gibi görünüyor.

Türkiye genelinde vatandaşların cebine girecek olan paralarda değişiklik söz konusu olabilir. Son yapılmış olan açıklamalar doğrultusunda TL'deki değer kaybı sebebiyle yeni banknot ihtiyacı ortaya çıkacak gibi görünüyor. Bu doğrultuda yapılan açıklamalarda 100 TL yerine artık 500 TL kağıt para olabileceği açıklandı.

Son dönemlerde Türk lirası ile alakalı her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak bu enflasyon ve döviz kurundaki yaşanan dalgalanmalar sebebiyle değer kaybı yaşamış olan TL için yeni banknotlar basılmasının söz konusu olabileceği ifade edildi. Yapılmış olan habere göre CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak TL’deki değer kaybının bu hızla devam etmesi sonrasında yakın bir zaman içinde 500 TL ve üzerinde kağıt para basımının zorunlu duruma geleceğini ifade etti.

Erdoğan Toprak 20 TL ve 5 TL’de Değişiklik

Merkez Bankası'nın emisyon hacmi verileri durumuna göre dolaşımda olan kağıt paralar ile alakalı vatandaş tercihleri de değişti. 5 TL, 10 TL, 20 TL'lik kağıt paralar, hatta 50 TL'lik olan banknotlar kullanımda daha az tercih edilir duruma geldi. 100 TL ve 200 TL'lik banknotlar piyasada daha fazla yer alıyor. Banknot değerlerine bakıldığı zaman 100 ila 200 TL'lik kağıt paraların kullanımdaki payının yaklaşık olarak %50'ye yaklaştığı gözlemleniyor. Türk lirasının her geçen gün değer kaybı yaşaması sonrasında 500 TL'lik banknot basım durumunun olması halinde 5 TL ve 10 TL banknotların piyasadan kaldırılacağı ifade ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Türk lirasında yaşanmış olan değer kaybının günümüz durumundaki gibi devam etmesi söz konusu olması halinde 500 TL ve hatta 500 TL üzerindeki kağıt para basımının zorunlu olacağını ifade etti.