Vedat Bilgin'den memur maaşlarıyla ilgili son açıklama

Vedat Bilgin'den memur maaşlarıyla ilgili son açıklama
Memurlar Temmuz ayında ki zam oranını beklerken, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den memur maaşlarıyla ilgili son açıklama geldi. İşte detaylar

Bakan Vedat Bilgin, memur maaşlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. EYT başvurularıyla ilgili olarak, "Çalışmaların tamamlanması için bu ayın sonuna kadar süre verildi. EYT'lilerin maaşları ödenmeye başlandı ve eksik işlemleri olanların dosyaları tamamlanıyor. Herkes endişelenmesin." şeklinde konuştu.

Ayrıca Bakan Bilgin, asgari ücret zammı konusunda da Temmuz ayında bir değerlendirme yapılacağını belirtti. "Asgari ücret hesaplanırken çeşitli parametreleri dikkate alıyoruz." şeklinde ifade etti.

Memur maaş zammı ile ilgili hazırlıklar devam ediyor

Bakan Bilgin, Başkan Erdoğan'ın da duyurduğu en düşük memur maaşının 22 bin TL olmasıyla ilgili olarak, hazırlıkların yapıldığını açıkladı.

Bilgin, çalışma hayatında EYT ve 3600 ek gösterge gibi birçok konunun tamamlandığını vurgulayarak, "En son kapatılan dosya, geçici işçilerin dosyasıydı. Bu dosyayı Meclis'e sunduk. Birçoğu Meclis'te çözümlenecek. Yani hazırlıkları biz yapıyoruz, teknik çalışmalar Meclis'te gerçekleşiyor. Dolayısıyla taşeron işçileriyle ilgili çalışmalar önümüzde duruyor." şeklinde konuştu.

Bakan, belediyelerde çalışan bir personel grubunun sorunlarının da farkında olduklarını belirtti ve "Bu sorunları çözmek için hazırlıklarımız var. Yeni Meclis döneminde bu sorunlar da çözüme kavuşacaktır." dedi.