Torba Yasa Yolda! Gelire Göre Doğalgaz Faturası Oluşturulacak!

Torba Yasa Yolda! Gelire Göre Doğalgaz Faturası Oluşturulacak!
Dar gelirli vatandaş doğalgazı ucuza kullanacak. Gelire göre doğalgaz faturası oluşturulacak. Vatandaşlar doğalgazı farklı fiyatlarla kullanacak. Torba yasa yolda!

Nisan ayının sona ermesinin ardından, vatandaşa 1 yıl için verilen 25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği sona erdi. Bununla birlikte gündemde pek çok haber yankılandı ve iddialar ortaya atıldı. Pek çok kişi ücretsiz doğalgaz uygulamasının yeniden devreye alınacağını düşünüyordu. Ancak Hazine Ve Maliye Bakanlığı ile Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından daha kapsamlı bir çalışmaya imza atılıyor! Hanelere, gelire göre doğalgaz faturası uygulanacak!

Gelire Göre Doğalgaz Faturası

25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteğinin sona ermesi pek çok aile tarafından, mevsimin yaz olması dolayısı ile fark edilmeyecek. Ancak havaların soğuması ile birlikte doğalgaz faturaları kabarmaya başlayacak. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine Ve Maliye Bakanlığı ise durumun bu şekilde gelişmesini önlemek adına gelire göre doğalgaz faturası uygulamasını torba yasa kapsamına aldı.

Uygulama, dar gelirli vatandaşın daha ucuz doğalgaz kullanmasını olanaklı hale getirecek. Ve bu durum faturalara indirim olarak yansımayacak. Vatandaş faturasında yazan tutar kadar doğalgaz ödemesini, zamanı geldiğinde yapacak. Ancak faturada yer almayan ama aslında vatandaşın doğalgaz kullanımını yansıtan geri kalan tutar Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek.

Böylelikle her vatandaşın kullandığı doğalgaz fiyatı birbirinden farklı olmuş olacak. Ücretler gelir seviyelerine göre belirlenecek. Torba yasanın ne zaman çıkacağı ise henüz belli değil. Bunun için Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Millete sesleniş konuşmaları takip edilecek.