TOKİ Konut Başvuru Şartlarını Sağlıyorsanız 6.964 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

TOKİ Konut Başvuru Şartlarını Sağlıyorsanız 6.964 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!
TOKİ konut başvuru şartlarını sağlıyor ve o illerde yaşıyorsanız, aylık 6.964 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilirsiniz. Kimler TOKİ konut projesi için başvuruda bulunabilirler? Yaş sınırı var mı? Gelir şartı aranıyor mu? İmzalanması gereken belgeler neler?

TOKİ konut başvuru şartları, e-Devlet üzerinden başvuruya açılan ve 6.964 TL'den başlayan fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mayıs ayının sonu itibari ile Kastamonu ve Çorum için başvuruya açılan TOKİ konutları için Haziran ayında pek çok ilde de başvuru yapılabilecek. Ancak TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlerin sağlamaları gereken şartlar var.

TOKİ Konut Başvuru Şartları

TOKİ'den konut sahibii olmak için sağlanması gereken başvuru şartları şöyle:

• Başvuruda bulunan kişilerin kendileri, eş ve velayetleri altında bulunan çocuklarının T.C. sınırları içerisinde kendilerine ait bağımsız bir konut tapularının bulunmaması

• Daha önce, başvuruda bulunan kişi, eş ya da çocuklarının TOKİ'den ev sahibi olmamış olması

• Başvuru yapan kişinin T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmuş olması

• Başvuruda bulunan kişi, kendisi, eşi ve çocukları adına sadece bir başvuru yapabilir. Aksi halde başvuurular geçersiz sayılacaktır.

• Başvuruda bulunulacak proje için, o ilde en az 1 yıldır yaşanıyor olması ve nüfusa kayıtlı olunması

• Vatandaşlar, TOKİ konut başvuru şartlarını sağlıyorlarsa başvuru ücretini ilgili bankaya yatırarak, Satın Alma Talep Ve Yüklenim Belgesi'ni imzalamaları gerekecektir.

Dar gelirli vatandaşlarda gelir şartı aranacaktır.