Temmuz'da Memur Kira Yardımı

Temmuz'da Memur Kira Yardımı
Memurlar Temmuz ayı maaş düzenlemesinin içeriğine kira yardımının da alınmasını istiyor. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Temmuz'da memura zam düzenlemesine ek olarak kira yardımının da gündeme alınmasını talep etti.

Temmuz'da Memur Kira Yardımı

Memurlar maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam oranıyla ilgili olarak TBMM'de önümüzde ki hafta kapsamlı bir düzenlemenin yapılması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçime günler kala verdiği en düşük memur maaşının 22 bin lira olması müjdesinin hayata geçmesi bekleniyor.

Temmuz ayı maaş zamlarıyla ilgili olarak çalışmalar devam ederken, Eğitim kolunun önemli ve yetkili sendikası Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran' dan önemli bir açıklama geldi.

Diğer maaşlar da eş değer olarak artmalı

Miran, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltilmesini ve diğer kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin de eş değer olarak artırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Seçim öncesi gündeme gelen önemli konulardan olan memurlara kira yardımı konusuyla ilgili olarak ta konuşan Miran, memurlar kira yardımı düzenlemesinin yetkili konfederasyon Memur-Sen ile istişare edilerek Temmuz ayı itibarıyla hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.