Temmuz maaşlarına ekstra 1370 TL ödeme var

Temmuz maaşlarına ekstra 1370 TL ödeme var
Sendika üyesi olan ve üye olduğu sendikanın üye sayısı, toplam üye olabilecek memur sayısının yüzde 2'sinden fazla olan sendikalı memurların temmuz maaşlarına ekstra 1370 tl ödeme var.. İşte detaylar..

Memurlar Temmuz ayı maaş zamları için gün sayarken, Temmuz'da maaşlara ödenecek ekstra ödeme kalemleri de belli olmaya başladı.

Temmuz ayında memur maaşlarına ek olarak ekstra ödenecek bir ödeme kalemi de toplu sözleşme ikramiyesi olacak. Bilindiği gibi son toplu sözleşme anlaşmasında alınan karara göre Sendika üyesi olan ve üye olduğu sendikanın üye sayısı, toplam üye olabilecek memur sayısının yüzde 2'sinden fazla olan sendika üyesi memurlara 3 ayda bir ( Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim) 916 TL toplu sözleşme ikramiyesi ödeniyor. Bu ödenen tutar aynı zamanda bu dönemlerde memur maaşlarına yapılacak zam oranı kadarda zamlı ödeniyor.

Öte yandan Öğretmenler arasında ise toplu sözleşme ikramiyesi Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikasına üye olan öğretmenlere ödeniyor. Bu 4 sendikaya üye olan öğretmenler Ocak ve Nisan aylarında maaşlarına ek olarak 913 TL toplu sözleşme ikramiyesi alırken, Temmuz ayında bu tutar memur maaşlarına gelecek zam oranında artırılacak.

Temmuz maaşlarına ekstra 1370 TL ödeme var

Temmuz ayında en düşük memur maaşını önce 15 bine çıkarılası ve ardından yapılacak ek zamlar ile birlikte 22 bin seviyesine çıkarılacak olması da Temmuz ayında memur maaşlarına yüzde 45 -50 civarında zam yapılacağını gösteriyor. Yani toplu sözleşme ikramiyesi de Temmuz ayında yüzde 45-50 oranında zamlacak ve memurlara 913 TL olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesi yaklaşık 1370 TL olacak