Temmuz Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? Hangi Meslekler Ne Kadar Zam / Maaş Alacak?

Temmuz Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? Hangi Meslekler Ne Kadar Zam / Maaş Alacak?
Temmuz ve Ocak 2023 Memur Maaş Zamları Ne Kadar Olacak? Mesleklere Göre Öngörülen Zamlı Maaşlar Ne Kadar? Memur Emekli Maaş Zammı Brüt mü Net mi?

Son Dakika Temmuz 2023 memur maaş zammı haberleri: hali hazırda en düşük orandan maaş ve aylık alan memurlar ve emekliler için dövizin yükselmesi ve Türk Lirasının değer kaybetmesi ile ortaya çıkan enflasyon ve alım gücündeki düşüş göz önünde bulundurularak maaş zamları değerlendirilecek.

Aylık ve maaş zamlarına yapılacak olan düzenleme nezdinde emekli ve memur zammı için yeni yasa teklifleri oluşturulacak. Yasa teklifleri bayramdan sonra görüşülmesi için meclise sunulacak. Bu kapsamda bayram tatilinden sonra mecliste görüşülmesi beklenen ilk düzenleme memur zammı ve emekli zammı olacak.

Temmuz 2023 Memur Zammı ve Emekli Zammı Hangi Kriterlere Göre Düzenlenecek?

Emekli maaş zammı görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntı primlerini yüksek ödemiş olan emeklilere daha yüksek orandan zam verilmesi olarak değerlendirildi.

Bununla birlikte en düşük memur maaşı 22 Bin TL olacak fakat bu memur maaşı zammı için yapılacak artışın kamu çalışanı olan diğer meslek gruplarına nasıl yansıyacağı konusu memur sendikaları ve bakanlık arasında geçecek olan görüşmelerle değerlendirilecek.

28 Mayıs seçimlerinden önce Hak-İş sendikası kongresinde konuşma yapan Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı olmayacak şeklinde yeni bir düzenleme yapacağız.” Açıklamasında bulunmuştu. Bununla birlikte açıklamanın devamında, ”Kamu işçileri için yaptığımız düzenlemede olduğu gibi en düşük Memur maaşı 15 bin TL olacak ve buna ek olarak enflasyon ve alım gücündeki gerileme farkını da ekleyerek yeni bir memur maaşı zammı yapılacak.” Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamaya göre 15 Bin TL’nin üzerine eklenecek olan enflasyon ve refah payı ile birlikte en düşük memur maaşı 22 Bin TL’yi bulacak.

Yapılacak olan zamla birlikte sigorta primleri de güncellenecek olan memurlar, emekliliklerinde alacakları prim ödemesini daha fazla alacaklar.

Temmuz Memur Maaş Zamları Brüt mü Net mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden önce verdiği memur maaş zammı müjdesi sonrası, yapılacak olan bu zammın net mi yoksa brüt mü olacağı konusunda birçok kesimde tartışmalar yaşanmıştı. Fakat iktidar tarafından yapılan açıklamalarda yapılacak zamların net olarak yansıyacağı açıklandı.

Bununla birlikte hali hazırda uygulanan vergi dilimi uygulaması, aile desteği, çocuk yardımları ile bu rakamların değişebileceği tartışmaları güncelliğini korumaya devam ediyor. Aynı zamanda temmuz zammı öncesi, maaşlarını 15 Bin TL’nin üzerinde alan memurlara nasıl bir zam uygulaması yapılacağı konusu da henüz netlik kazanmadı.

Temmuz ayında verilecek memur maaş zamları hangi mesleğe göre ne kadar olacak?

Sağlık çalışanı, Mühendis, öğretmen ve diğer meslek gruplarına ait kamu çalışanı maaş zamları ne kadar olacak? Sorusuna iktidardan açıklama geldi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada: “Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimlerden önce müjdelediği en düşük memur maaşlarının 22 Bin TL olacağına dair açıklaması ile 28. Dönem Büyük millet Meclisi’nin ilk kanun teklifi olacak” Dedi. Akbaşoğlu yaptığı açıklamanın devamında: “Tüm emekli maaşlarına yapılacak zamların temmuz ayındaki enflasyon açıklaması farkı ve refah payı da dikkate alınarak yapılmasına yönelik bir çalışma yapılacak” şeklinde açıklama yaptı.

Temmuz ve Ocak 2023 Memur Maaş Zamları Ne Kadar Olacak? Mesleklere Göre Öngörülen Zamlı Maaşlar:

MeslekKademeMevcut MaaşZamlı Maaş
Uzman Doktor1/424.74335.877
Mühendis1/421.29530.878
Şube Müdürü1/420.72430.050
Avukat-19.96828.954
Polis8/118.23526.441
Hemşire5/115.61122.636
Öğretmen9/112.70018.415
Memur9/112.63218.316