TBMM'nin ilk görüşeceği yasa memur maaş zammı ve kira muamması

TBMM'nin ilk görüşeceği yasa memur maaş zammı ve kira muamması
Bayram sonrasında çalışmalarına başlayacak TBMM'nin ilk görüşeceği yasa memur maaş zammı ve kira yardımı olacak. İşte detaylar..

Memur ve emekli bayram tatilinin sona ermesini sabırsızlıkla beklerken, Bayram sonrasında çalışmalarına başlayacak TBMM'nin ilk görüşeceği yasa memur maaş zammı ve kira yardımı olacak.

Memur maaş zammı ve kira muamması

TBMM'nin mesaisinin başlamasıyla birlikte AK Parti'nin 28. dönemdeki ilk torba teklifi görüşülecek. Görüşülecek ilk torba teklifi, bazı önemli konuları içermektedir. Bu teklife göre, en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilerek emekli maaşlarına seyyanen zam ya da kademeli bir artış sağlanacak. Emeklilere yapılacak refah payının ise yüzde 30-35 arasında olması beklenmektedir. Ayrıca, torba teklifte kira artışları için yüzde 25'lik sınırın bir yıl daha uzatılması da yer almaktadır.

AK Parti'nin seçim öncesinde verdiği sözler arasında yer alan en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması ve emekli maaşlarının artırılmasıyla ilgili adımlar önümüzdeki hafta atılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordinasyonunda, AK Parti grup yöneticilerinin katılımıyla torba teklif çalışmaları tamamlandı. Bu teklif, önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak.

Refah payı, seyyanen zam

Enflasyon oranları Pazartesi günü açıklanacak ve ardından yeni emekli maaşları belirlenecektir. Emekli maaşlarına, asgari ücrette olduğu gibi bir refah payı eklenmesi planlanmaktadır. Bu, ya seyyanen zam şeklinde gerçekleşebileceği gibi kademeli bir artış da olabilir.