Tayini çıkan öğretmenlere nakliye şoku!

Tayini çıkan öğretmenlere nakliye şoku!
Geçtiğimiz günlerde yapılan yer değiştirme sürecinde il dışına tayini çıkan öğretmenlere nakliye şoku. Öğretmenler yüksek nakliye ücretlerini karşılamakta zorlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde başlattı yer değiştirme süreci dün açıklanan tercih sonuçlarıyla birlikte tamamlandı.

Tayini çıkan öğretmenlere nakliye şoku!

Bakanlık bu seneye özel öğretmenler için 2. kez il içi ve iller arası yer değiştirme süreci uygulamaya aldı. Bu sebeple geçtiğimiz senelere oranla daha fazla öğretmenin tayini çıktı. Bu günlerde il dışına eşyalarını taşımak için araştırmaya girişen öğretmenlere nakliye şoku geldi.

İl dışı nakliyeler 60 - 70 bin bandına çıktı

14 Mayıs seçimlerinden sonra benzin ve motorindeki ani yükselişler enflasyonun da etkisiyle taşımacılık sektöründe olumsuz etkisini gösterdi. 10-15 bin tl bandındaki şehirlerarası nakliye fiyatları 60-70 bin TL bandına çıkarken, yaz dönemi sonu başka şehirlere tayini çıkan öğretmen ve birçok kamu çalışanı mağdur oldu.

Gelen talepler karşısında nakliye işi yapan bir çok firma il içi sınırlarında taşıma tekliflerine sıcak bakarken iller arası nakliye tekliflerini geri çeviriyor. Durum bu şekilde gelişince özellikle büyük çoğunluğu yargı ve askeri personellerden oluşan kamu çalışanları yüksek fiyatlar karşısında çaresiz kalıyor.