Tam 3 maaş birden alabilirsiniz! Bu şartı taşıyanlar 3'lü maaşı hak edebilecek: Kadın erkek fark etmiyor..

Tam 3 maaş birden alabilirsiniz! Bu şartı taşıyanlar 3'lü maaşı hak edebilecek: Kadın erkek fark etmiyor..
Son zamanlarda yapılan düzenleme ile 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur sistemleri kapsamında sigortalı olan çalışanlar, aynı anda üç farklı türde ödeme alma şansına sahip olacaklar. Bu düzenleme özellikle kadınların daha fazla faydalanmasını amaçlıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) son zamanlarda yaptığı açıklamayla milyonlarca sigortalı için aynı anda üç ödeme alma fırsatının müjdesini verdi. Bu düzenlemeyle SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı sigortalıları, üç farklı ödeme türünden aynı anda faydalanabilecekler. Ancak, bu ödemelerden yararlanmak için belirli şartlar yerine getirilmesi gerekiyor.

Başvurular, SGK'nın internet sitesi üzerinden veya ilgili kurumlara şahsen yapılabilir. Üç ödeme türünden yararlanmak isteyen sigortalılar, bu başvurularını yaparak ödemelerini alabilirler. Bu fırsattan yararlanarak milyonlarca sigortalı, aynı anda üç farklı türde ödeme alma şansına sahip olacaklar. Bu düzenleme, özellikle kadınların daha fazla faydalanmasını hedefliyor. Bu düzenleme sayesinde kadınlar da diğer sigortalılar gibi üç ödeme türünden aynı anda faydalanabilecekler.

KİMLER BU HAKTAN FAYDALANACAK?

tam-3-maas-birden-alabilirsiniz-bu-sarti-tasiyanlar-3lu-maasi-hak-edebilecek-kadin-erkek-fark-e

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), üç farklı ödeme türünden faydalanmak isteyen sigortalılar için belirli şartlar koymuştur. Bu şartları yerine getiren herkes, SSK, Bağ-Kur veya memur sistemlerinde istihdam durumlarına bakılmaksızın SGK'dan aynı anda üç ödeme alma hakkına sahip olabilir. Buna göre, ilk şart olarak, sigortalının daha önceki prim borçlarının tamamının ödenmiş olması gerekiyor. Ayrıca, sigortalının emekli aylığına hak kazanması da gerekiyor. Bu şartlar sağlandıktan sonra, sigortalılar aynı anda emekli aylığı, ölüm aylığı ve sağlık hizmetleri ödemeleri alabilirler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

SGK, kadınlar için üç ödeme alma fırsatı sunarken, bu imkândan yararlanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Eşini, anne veya babasını, çocuklarını kaybetmiş olan kadınlar, SGK tarafından sunulan bu ödeme imkânından yararlanabiliyorlar. Ölen kişinin kaydının farklı bir sosyal güvenlik sisteminde olması durumunda, örneğin, eşini veya anne-babasını kaybeden bir kadının kendisi Emekli Sandığı'nda iken, eşi veya anne-babası Bağ-Kur'lu ise üç ayrı maaş alabilme şansı da doğuyor. Bu fırsattan yararlanmak için sigorta türüne veya istihdam durumuna bakılmaksızın gerekli kriterleri yerine getiren herkes SGK'dan üç ödeme alabilir.