Sıfır araç almak isteyenler için büyük fırsat: ÖTV de büyük indirim yapıldı! 317 bin TL az ödeyecekler!

Sıfır araç almak isteyenler için büyük fırsat: ÖTV de büyük indirim yapıldı! 317 bin TL az ödeyecekler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir düzenleme yaparak, sıfır araçlarda ÖTV düşüşü kararı aldı. Bu kararın ardından sıfır araç fiyatları düşmeye başladı. Bazı modellerde 317 bin TL'ye varan indirimler yapıldı. Bu indirimli fiyatları kaçırmayın!

Sıfır araç alacak olanlar için sevindirici bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir düzenleme yaparak sıfır araç fiyatlarında ÖTV indirimi kararı aldı. Bu karar ile birlikte o araçlara tam 317 bin TL'ye varan indirim uygulanacak. Bu büyük indirim kampanyası, sıfır araç almayı planlayanlar için oldukça fırsat niteliğinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Artık elektrikli araçlarda da ÖTV indirimi uygulanacak. Özellikle seçimlerin yaklaşması ile birlikte ÖTV beklentisi oluşmuş ve bu beklenti gerçekleşmiş oldu. Şuan için bu indirim sadece elektrikli otomobillerde geçerli olacak, ancak gelecekte belki de diğer araçlarda da uygulanabilir.

TOGG ALMAK İSTEYENLERE KAÇIRILMAZ FIRSAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı indirim haberleri sonrası elektrikli araçların ÖTV indirimleri de uygulanmaya başlandı. Tesla'nın Model X aracı için uygulanan ÖTV indirimi 318.000 TL'ye kadar çıktı. Porsche ve Audi gibi markaların elektrikli araçları da ÖTV indiriminden faydalandı. Bu sayede elektrikli otomobil alımlarının artması bekleniyor. Özellikle yerli ve milli imkanlarla üretilen TOGG'a olan talebin de artması bekleniyor. Ayrıca, alınan ÖTV indirimi kararı ile birlikte matrah limitleri de yükseltilecek. Çin'den gelen elektrikli araçlar için uygulanan ek gümrük vergisi oranı %10'dan %40'a yükseltildi. Yeni düzenlemeler sonrası, vergisiz ücreti 1.250.000 TL'yi aşmayan tüm elektrikli araçlar %10 oranında ÖTV dilimi kapsamına girdi. Ancak, fiyatı 1.250.000 TL'yi geçen araçlar %40 oranında ÖTV vergisi ile satışa sunulacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN SON FİYATLARI

sifir-arac-almak-isteyenler-icin-buyuk-firsat-otv-de-buyuk-indirim-yapildi-317-bin-tl-az-odeyec-1

İndirim haberinin ardından araç almayı düşünen vatandaşlar, hangi araçlara ne kadar indirim uygulandığını merak ediyor. Hyundai Kona 100 kW modelinin eski fiyatı 1.192.000 TL iken, yeni fiyatı 937.166 TL oldu. Kia Niro EV modelinin eski fiyatı 1.000.780 TL iken, yeni fiyatı 1.399.000 TL olarak belirlendi. Opel Mokka e modelinin eski fiyatı 1.229.000 TL iken, yeni fiyatı 966.000 TL oldu.