SGK uzmanı Emin Yılmaz'dan öğretmen maaşları zam tahmini

SGK uzmanı Emin Yılmaz'dan öğretmen maaşları zam tahmini
Memurların temmuz ayı maaş zam oranının belli olmasına sayılı saatler kala SGK uzmanı Emin Yılmaz'dan öğretmen maaşları hakkında zam tahmini geldi. İşte Yılmaz göre öğretmenlere verilecek zam oranı

Milyonlarca kamu çalışanı Temmuz ayında maaşlarına alacakları zam oranını merak ediyor. İlgili yasal düzenlemenin TBMM'ye gelmesine saatler kala uzmanlardan tahminler gelirken, bir tahminde SGK uzmanı Emin Yılmaz'dan geldi.

SGK uzmanı Emin Yılmaz'dan öğretmen maaşları zam tahmini

A Haber kanalında canlı yayınına katılan SGK Uzmanı Emin Yılmaz memur maaş zamlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Öğretmen maaşları hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, 1/4 kademesinde olan bir öğretmenin maaşını şu anda 15 bin 790 TL olduğunu, Temmuz ayında bu maaşa 5 aylık enflasyon verisiyle 17 bin 866.62 lira bu kesin cepte ama bunun üzerine bir refah payı ve seyyanen bir zam eklentisi yapılacağını açıkladı.

asgari-ucret-ve-memur-maasi-icin-kritik-aciklama.jpg

Yılmaz'ın sözleri şu şekilde ;

Yüzde 30 - 35 aralığında refah payı zam beklentisi var

Memurlar verilecek refah payı zam oranı ile ilgili konuşan Yılmaz "Yüzde 30 ile 35 arasında bir refah payı ile beraber zam beklentisi var. Kulis haberlerine göre buna eklenti olarak 5 bin TL, 7 bin TL veya 8 bin TL de seyyanen bir zam olasılığı var. Dolayısıyla her derece kademede olan memurlarımızın maaşları farklı oranda artmış olacak." ifadelerini kullandı

Yılmaz sözlerini "Yine SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinde de buna benzer bir yöntem olacak. Çünkü onlardaki maaş zamlarıyla alakalı 7 bin 500 TL'ye nisan 2023'te artırılmıştı o dönemde 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alanlara bir zam yapılmamıştı." diyerek sürdürdü.