Seyyanen zamlar temmuz maaşına yetişecek mi?

Seyyanen zamlar temmuz maaşına yetişecek mi?
Memurların temmuz ayında alacakları zam oranının netleşmesiyle birlikte, merak edilen bir diğer konuda memurların yüzde 17,55'lik zam ve üzerine 8 bin seyyanen zamlı maaşlarını alabilecekler mi? sorusu oldu..

Seçim meydanlarının en önemli vaatlerinden olan en düşük memur maaşının 22 bin lira olması müjdesinin hayata geçmesine sayılı günler kala, merak edilen bir diğer konuda memurların yüzde 17,55'lik zam ve üzerine 8 bin seyyanen zamlı maaşlarını alabilecekler mi?

Bilindiği Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zammın yüzde 17,55 ve üzerine 8 bin seyyanen olmasını içerek teklif şu anda TBMM'de. İlgili yasal düzenlemenin torba kanun ile birlikte meclisten geçmesi ve yasalaşması bekleniyor. Ancak bu 15 Temmuz'a yetişir mi ?

Seyyanen zamlar temmuz maaşına yetişecek mi?

Memurların maaşları, kurumlarda ki mutemetler tarafından ayın en geç 10.gününe kadar yapılıp sisteme giriliyor. Temmuz maaşları içinde aynı süreç geçerli olacak. Eğer 10 Temmuz Pazartesi günü maaş işlemleri mutemetler tarafından sisteme işlenirse zamlı maaşlar 15 temmuzda yatacak. Ancak bir gün bile sarkması durumunda memurlar temmuz maaş farklarını ve seyyanen zammı ancak ayın 20'isinden sonra alabilecek. Mutemetlerin 8 bin seyyanen zam oranını sisteme işleyip işlemeyecekleri konusu ile ilgili bir genelgenin en pazartesi gününe kadar yayımlanması bekleniyor.

Memurlar 15 Temmuz'da toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 lira zamlı maaş alacaklar.