Okul Kırtasiye Destek Ücretleri PTT'den ödenmeye başlıyor! 1.800 TL destek şartları..

Okul Kırtasiye Destek Ücretleri PTT'den ödenmeye başlıyor! 1.800 TL destek şartları..
Eğitim Öğretim yılının başlamasına günler kala, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1.800 TL tutarında okul kırtasiye destek ücretleri PTT'den ödenmeye başlıyor.

2023 2024 Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, vatandaşlar okul ihtiyaçları için kırtasiyenin yolunu tuttu.

Okul Kırtasiye Destek Ücretleri PTT'den ödenmeye başlıyor!

Geçen seneye oranla her şeyin en az yüzde 50 daha pahalı olduğu söylenirken, ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu masraflar için 1.800 TL okul kırtasiye destek ödemesi yapılacak.

İlkokul, orta okul ve lise öğrencilerine yönelik 1800 TL destek ödemesi yapılacağı resmi olarak duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu destek ödemesi ile birlikte binlerce öğrenci kırtasiye ihtiyacını karşılayabiliyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar bu destek ödemelerine başvurularını e-devlet üzerinden yapabiliyorlar. Başvurular ilgili birimler tarafından değerlendirildikten sonra, 1.800 TL destek ödemesi ailelere yapılıyor.

Başvuru Şartları Nelerdir?

öğrenci destek ödemesinden faydalanmak isteyen ailelerin belli başlı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bu destek ödemesini sunarken, belirli koşulları yerine getirmeyi şart koşuyor.

Başvuru yapacak ailelerin, T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle e-devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. Ardından, belirtilen başvuru formunu doldurarak şartları yerine getirmeleri beklenmektedir. Bu şartlardan biri de aile içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden düşük olmasıdır. Başvurularını tamamlayan uygun aileler, ödemelerini PTT aracılığıyla alabilecekler.