Öğrencilerin cebi para dolacak: Geri ödemesiz 7500 TL verilecek! Her ay alabilecekler!

Öğrencilerin cebi para dolacak: Geri ödemesiz 7500 TL verilecek! Her ay alabilecekler!
Seçimler öncesinde, öğrencilere yönelik müjdeli bir haber duyuruldu. Başvuru yapan öğrencilere, her ay 7 bin 500 TL ödeme yapılacak. Ancak, destek ödemesinden yararlanmak için belli şartların sağlanması gerekiyor..

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, öğrenciler için müjdeli bir haber geldi. Yaşanan yüksek hayat pahalılığı ve geçim sıkıntılarına bir çözüm olarak, en düşük emekli maaşında yapılan güncelleme sonrası, şimdi de öğrenciler için destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Devlet, başvuru yapan öğrencilere her ay boyunca 7 bin 500 TL destek ödemesi yapacak.

Bu destek ödemesinden faydalanmak için öğrencilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. İhtiyaç sahibi olan ve dar gelirli öğrencilere sağlanacak bu destek ödemeleri, vatandaşların omuzlarındaki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Bu güncelleme ile birlikte, öğrencilere verilecek olan burs ödemesinde de değişiklik yapıldığı belirtiliyor.

YÖK AÇIKLAMA YAPTI

ogrencilerin-cebi-para-dolacak-geri-odemesiz-7500-tl-verilecek-her-ay-alabilecekler (2)

Son dakika açıklamasıyla birlikte öğrencilere yönelik destek miktarlarında artışa gidildiği müjdesi verildi. Ülkemizde yaşanan hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle öğrencilerin de bu durumdan olumsuz etkilendiği göz önünde bulundurularak yapılan artış, öğrencileri bir nebze de olsa rahatlatacak gibi görünüyor. Yapılan açıklamada, Üniversite ve Master öğrenimi gören öğrenci vatandaşlara devlet tarafından destek sağlanacağı belirtildi. Bu destek miktarına dair araştırmalar yapıldığı sırada, 7 bin 500 TL olarak belirlendiği öğrenildi. Başvuru sonrasında öğrencilere verilecek olan bu destek ödemesi, öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdürürken maddi sıkıntılar yaşamalarını bir nebze de olsa azaltmayı hedefliyor. Öğrencilerin destek ödemesinden faydalanabilmesi için ise belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Bu şartlar arasında, öğrencinin üniversite veya master öğrenimi görüyor olması, Türk vatandaşı olması ve bazı diğer koşullar bulunuyor. Başvuru sonrasında ise belirlenen kriterlere uygun olan öğrenciler, destek ödemesinden faydalanma hakkına sahip olacaklar.

GÜNCELLENEN BURS TUTARLARI

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan bir açıklamayla, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için verilen burs tutarlarında artış yapıldığı belirtildi. Yapılan değişikliklere göre, YÖK Lisans Destek Bursu 1000 TL'den 1875 TL'ye, TEBİP-Lisans Bursu 1500 TL'den 2000 TL'ye, YÖK Doktora Bursu (Çalışan) 910 TL'den 2500 TL'ye, YÖK Doktora Bursu (Çalışmayan) 3825 TL'den 7500 TL'ye, YÖK Yabancı Lisans Bursu 1500 TL'den 2000 TL'ye, YÖK Yabancı Yüksek Lisans Bursu 2300 TL'den 3500 TL'ye, ve YÖK Yabancı Doktora Bursu 3500 TL'den 6000 TL'ye yükseltildi.