Ocak ayında maaşlara yüzde 43 zam geliyor

Ocak ayında maaşlara yüzde 43 zam geliyor
7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma ortamı aranırken, Bakan Vedat Işıkhan, enflasyon farkı ile birlikte Ocak ayında maaşlara yüzde 43 zam geleceğini duyurdu. İşte detaylar..

Kamu işveren heyeti ile memurlar arasında görüşmeler devam ederken, hükümetin ocak ayı için güncel zam teklifi yüzde 15 oldu.

Hükümetin verdiği yüzde 15 zam teklifini duyan başta memur sen olmak üzere tüm sendikalar sert tepki gösterdi.

haberici.jpg

Ocak ayında maaşlara yüzde 43 zam geliyor

Ancak Bakan Vedat Işıkhan, yüzde 15 zam oranını açıklarken, Ocak ayında memurlara verilecek enflasyon farkı ile birlikte toplamda yüzde 43 civarında zam öngördüklerini duyurdu.

Bakan Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, memur maaşlarına Temmuz - Aralık döneminde gerçekleşecek enflasyon farkı zammı yüzde 28 civarında olacak ( bu fark şu anda yüzde 4,49, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon oranının da açıklanmasıyla birlikte enflasyon farkı yüzde 28 civarında olacak )

Ancak memurlar bunun bu şekilde aktarılmasından rahatız çünkü, yüzde 15 dışında alınacak enflasyon farklı zaten önceki aylardan oluşan kayıplar için verilen zam oranı oluyor.

Bu sebepler kamu işveren tarafından memurlara teklif edilen 2024 için yüzde 14+ yüzde 9 ve 2025 için yüzde 6 + yüzde 5 zam teklifi henüz kabul edilmedi. Sendikalar teklifin güncellenmesi için hükümete çağrı yaptı..