Memurun Temmuz zammında 7 aşamalı takvim açıklandı

Memurun Temmuz zammında 7 aşamalı takvim açıklandı
Memurların temmuz ayında alacakları zam oranı için yasal düzenleme beklenirken, memurun temmuz zammında 7 aşamalı takvim açıklandı. işte detaylar.

Memurların temmuz maaşlarına 20 günü kala, zamlı maaşların ne kadar olacağı merak ediliyor ?

Erdoğan'ın seçim öncesi verdiği en düşük memur maaşı 22 bin lira seviyesinde olacak müjdesi sonrasında, en düşük memur maaşının üzerinden zam alan memurlarda maaşlarına gelecek zam oranını merak ediyor.

haberici.jpg

Memurun Temmuz zammında 7 aşamalı takvim açıklandı

Yapılan hesaplamalar ve açıklamalara bakılırsa memurların temmuz zammı yüzde 40 ila 45 aralığında olacak ve yasal düzenleme kurban bayramı sonrasında meclise gelecek. Süreç şimdilik bu şekilde devam ederken memurun temmuz zammında 7 aşamalı takvim açıklandı.

1.aşama: Yayınlanan takvime göre asgari ücret zammının Kurban Bayramı'ndan önce açıklandığı bildirildi.

2. aşama : Kurban Bayramı'ndan hemen sonra Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak ve 6 aylık enflasyon netleşmiş olacak.

3. aşama : Temmuz ayının 3. günü 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra SSK, Bağ Kur emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam netleşecek. Bu konudaki kanun teklifi meclise gelecek.

4. aşama : Belirlenen refah payı zammı açıklanacak ve maaşlara gelecek ek zam net olarak kamuoyuna paylaşılacak.

5. aşama : Hazırlanan kanun teklifi meclise gelecek ve ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

6. aşama : Komisyondan geçecek düzenleme daha sonra genel kurula sevk edilecek. Genel Kurul sonrası kanun Cumhurbaşkanlığı'na gönderilecek.

7. ve son aşama :Erdoğan'ın onayı sonrası kanun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek ve memur ile emeklilerin Temmuz ayında alacağı maaş zamları resmen yürürlüğe girmiş olacak.