Memurların Temmuz Zammı Netlik Kazanıyor

Memurların Temmuz Zammı Netlik Kazanıyor
TÜİK tarafından Nisan ayı enflasyon rakamının yüzde 2,39 olarak açıklanmasından sonra, memurların temmuz zammı netlik kazanıyor. Peki Memurlar temmuz ayında ne kadar zam alacak? işte detaylar..

Yılın 4. ayının enflasyon verileri az önce TÜİK tarafından açıklandı. Memurların merak içinde beklediği Nisan ayı enflasyon verisi TÜİK tarafından yüzde 2,39 olarak açıklandı.

Öte yandan 2023 yılının Ocak ayında enflasyon yüzde 6,65, Şubat ayında yüzde 3,15, mart ayında ise yüzde 2,29 olarak açıklanmıştı. Son olarak açıklanan Nisan ayı enflasyon rakamı ile birlikte 2023 yılının 4 ayında gerçekleşen enflasyon toplamda yüzde 15,20 oldu.

Şu anda enflasyon farkı yüzde 6,68

Şu anda açıklanan resmi rakamlara göre memurlar için Temmuz ayında alacakları enflasyon farkı zammı yüzde 6,68 oldu. Bu rakama Mayıs ve Haziran aylarında oluşacak enflasyon rakamlarının eklenmesiyle birlikte, toplamda enflasyon farkı zammı ortaya çıkacak.

Temmuz zammı yüzde 35 civarında olacak

Enflasyon farkı zammı, toplu sözleşmeden gelecek olan zam ve refah payı zammı ile birlikte memurların temmuz ayında maaşlarına alacakları zam oranı yüzde 35 civarında olması bekleniyor.

Kaynak: